Vesti
Politika
Zakazana sednica - Evo kada Predsedništvo SNS odlučuje o mandataru
23.08.2022. 20:00
Izvor: Blic
Zakazana sednica - Evo kada Predsedništvo SNS odlučuje o mandataru
Sednica Predsedništva SNS zakazana je za sutra ua 17 sati, najavljeno je iz SNS.
Na njoj će se raspravljati o kandidatima za madatara nove Vlade Srbije, kao i o sastavu budućeg kabineta.Kako je ranije rekao predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić, dva su imena u najužem izboru: premijerka Srbije Ana Brnabić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.Vučević je i potvrdio da sednica neće biti održana danas, i rekao da je logično da SNS, kao stranka koja je dobila najveće poverenje građana, predloži predsednika Vlade.

- Postoji i opcija da koalicioni partner predloži svog madantara i da SNS to prihvati ili da SNS da svog madantara, u tom kontekstu su spomenuta dva imena - gospođe Brnabić i moje - rekao je Vučević za TV Prva.
Na njoj će se raspravljati o kandidatima za madatara nove Vlade Srbije, kao i o sastavu budućeg kabineta.
Kako je ranije rekao predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić, dva su imena u najužem izboru: premijerka Srbije Ana Brnabić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.Treća opcija za mandatara?
Vučević je i potvrdio da sednica neće biti održana danas, i rekao da je logično da SNS, kao stranka koja je dobila najveće poverenje građana, predloži predsednika Vlade.
- Postoji i opcija da koalicioni partner predloži svog madantara i da SNS to prihvati ili da SNS da svog madantara, u tom kontekstu su spomenuta dva imena - gospođe Brnabić i moje - rekao je Vučević za TV Prva.
Vučić o novoj vladi: Sa bazena mi je poslao fotografiju, kaže "pogledaj kako mi je dobar ekspoze"
Kazao je da će buduća vlada biti manjinski inkluzivna, odnosno da će SNS insistirati da manjinske stranke participiraju u izvršnoj vlasti i to na višem nivou nego što je to bilo ranije, kako bi pokazali da je Srbija otvorena država za sve njene građane.
Vučević je kazao da će SNS razmatrati formiranje vlade i sa dugogodišnjim koalicionim partnerima SPS-om i Jedinstvenoj Srbiji.Vučević je poručio da je u ovom trenutku važnije od toga ko će biti budući mandatar, kakvu će politiku sprovoditi buduća vlada u predstojećem periodu, koji nimalo nije lak s obzirom na situaciju na KiM i svetsku ekonomsku krizu.
Vučević je, govoreći o predlogu budućih mandatra, istakao da je sa premijerkom Brnabić u prijateljskim odnosima i da ne postoji izborna kampanja unutar SNS-a.- Kakva god bude odluka, mi ćemo nastaviti da radimo zajedno - rekao je on.
Na pitanje da li je spreman da obavlja funkciju budućeg predsednika vlade, Vučević je kazao da je svaka veća funkcija i "veći paket odgovornosti", te da će svako ko bude novi premijer "morati da podeli sede vlasi sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem".I član Predsedništva SNS Vladimir Đukanović rekao je da bi sednica Predsedništva stranke trebalo da bude održana sutra.Na pitanje hoće li stranka podržati sve predloge predsednika, odgovorio je da nema dileme da će se voditi rasprava, ali da očekuje da stranka bude saglasna.
- Uvek treba čuti "onog na brdu", ko mnogo više vidi od onih pod brdom, i pretpostavljam da ćemo se usaglasti o tome ko bi trebalo da bude premijer - rekao je on, i dodao da očekuje ubrzo i formiranje vlade.