Vesti
Sport
Pešić očekuje tešku utakmicu: Stvara se bespotrebna tenzija, znamo ko je Monako
07.09.2022. 20:00
Izvor: Novosti
Pešić očekuje tešku utakmicu: Stvara se bespotrebna tenzija, znamo ko je Monako
Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Pešić očekuje težak duel protiv Monaka u prvom kolu Lige Evrope, ali ističe da su pred navijačima "crveno-belih padali i veći rivali".
Crvena zvezda će sutra od 21 sat na svom terenu igrati sa Monakom u prvom kolu grupe H LE.
"Znamo da nas očekuje teška utakmica. Dosta poznajem francusko prvenstvo, veoma zahtevna liga. Znam šta nas sutra očekuje, dosta trke. Fizički su dominantni, ali mislim da ćemo uz našu disciplinu i zahteve šefa stručnog štaba uspeti da ostvarimo što bolji rezultat", rekao je Pešić, prenosi zvanični sajt Crvene zvezde.
On je istakao da su od njega velika očekivanja navijača i stručnog štaba "crveno-belih".
"Ne vidim problem što nisam na dve utakmice dao gol. U dvomeču sa Makabijem sam postigao dva pogotka i asistirao. Ukoliko je to loše, iz dve utakmice dati dva gola i asistirati, slažem se da je loše. Saglasan sam sa tim da sam odigrao poslednja dva meča loše, ali nisam bio u trenažnom procesu sa ekipom. Imao sam malih problema, ne bežim od toga i znam da će biti bolje", izjavio je napadač Crvene zvezde.
Pešić ističe da su svi fudbaleri Crvene zvezde spremni za meč sa Monakom.
"Znači kad igramo pred domaćom publikom. To je naš vetar u leđa. Padali su i veći rivali na Marakani, ne vidim zašto to ne bi bio Monako sutra. Dolazi jedna talentovana, dobra, brza ekipa. Svih jedanaest fudbalera su brzi, jaki i znaju da igraju fudbal. Imamo naše kvalitete, ali spremali smo se. Radili smo analizu šta nam je sve neophodno za sutrašnju utakmicu. Spremni smo fizički i psihički", dodao je on.
Pešić je tokom karijere imao priliku da igra protiv Monaka.
"Imao sam asistenciju protiv Monaka i sećam se da je igrao Berbatov. Tada smo kapiten Monaka - Ben Jeder i ja bili u tandemu. Bila je to potpuno drugačija ekipa Monaka, čak su se borili za titulu. Sada su podmlađena ekipa sa dosta talentovanih igrača. U prelaznom roku su prodali igrača za 100 miliona. Trebalo bi da budemo realni, a lako je pričati kako uraditi nešto. Treba biti realan i ne stvarati pritisak i tenziju. Imamo pet bodova prednosti u prvenstvu, izborili smo Evropu. Podržite nas neki put i kada ne ide dobro", istakao je Pešić.
On je rekao da je promena šefa stručnog štaba donela dosta pozitivnih promena u Crvenoj zvezdi.
"Ima dosta lepih stvari, ali se u poslednjih deset dana stvara bespotrebna tenzija. Svaki početak je težak, tako i za šefa Miloša Milojevića. Ispali smo iz LŠ, treba podići ekipu. Očekivali smo LŠ i pre te utakmice sa Haifom. Videli smo da se i Benfika mučila sa Makabijem, da nije bilo tako lako. Stvorila se atmosfera da ako ne damo tri do četiri gola po utakmici da je to loše, ako odigramo nerešeno u derbiju da je i to loše. Mislim i da sutra odigramo nerešeno sa Monakom, da će biti što nismo pobedili. Nisam zadovoljan kako smo radili do Haife. Došao je novi šef, podigao je samopouzdanje biće sve bolje. Imali smo šanse u domaćem prvenstvu, nije nam se dalo. Možda nam se vrati sutra, ide sve nabolje", zaključio je Pešić.