Vesti
Politika
Vučić na otvaranju fabrike delova za Mercedes: Druga plata u kući mnogo će značiti Braničevskom okrugu
08.09.2022. 20:00
Izvor: RTS
Vučić na otvaranju fabrike delova za Mercedes: Druga plata u kući mnogo će značiti Braničevskom okrugu
Predsednik Aleksandar Vučić rekao je u Požarevcu, gde je kompanija "Maderson Grup" otvorila novi pogon, treću fabriku u Srbiji, da će za novozaposlene to biti druga plata u kući i da će to mnogo značiti Braničevskom okrugu i celoj zemlji.
Tokom obilaska pogona nove fabrike rekao novinarima da kompanija "PKC Wiring Systems doo", koja je dao internacionalne "Maderson grupe", zapošljava 3.826 ljudi u Smederevu, u Ćupriji 286, a da će u Požarevcu u novoj fabrici zaposliti više od 1.000 ljudi, iako su se obavezali da će to biti preko 900.Ističe da će to biti druga plata u kući i da će to mnogo značiti Braničevskom okrugu i celoj Srbiji.
Vučić je rekao da se ispunjava ranije dato obećanje da će biti otvorene nove fabrike i u Požarevcu, dodavši da će grad zbog toga imati veće prihode.
Vučić je napomenuo da je pre 20, 30 i 40 godina iz Braničevskog okruga bio najveći odliv stanovništva u inostranstvo i da sada treba te ljude vratiti, a oni koji su tu da ostanu.
"Svaka fabrka je kao zrno po zrno pogača i kamen po kamen palača", rekao je Vučić.
Predsednik je rekao da će se u fabrici u Požarevcu proizvoditi delovi za "Mercedes".
Dodao je da će se u Požarevcu proizvoditi setovi za kabine za najbolje kamione "Dajmlera" i to 540 po danu.Rekao je da je srećan kada vidi da se nešto proizvodi i predstavnicima kompanije rekao da kažu ako država može još nešto da uradi za njih.
"Najlakše je izgraditi halu, mada i to nije lako, ali napraviti robu koja može na tržištu da prođe i da imate prodaju godinama i decenijama zbog poverenja. Zato su nam potrebni direktni strani investitori i zato ih i podržavamo", naveo je Vučić.
Dodaje da je najteže da dođe prva fabrika u neko mesto, dok posle kada dođe jedna dođu i druge.
Osvrnuo se i na obećani zatvoreni bazen u Požarevcu, rekavši da će, kada se završi projektna dokumentacija, koja, kako je dodao, traje predugo, država u taj projekat uložiti devet miliona.Najavio da će se potom ići na izgradnju opšte bolnice.
Rekao je da mora još da se radi, da će morati, bez obzira na Dunavsku magistralu, da se sprovede potpuna rekonstrukcija starog puta do Gradišta, ali i svih ostalih puteva do Crnića, Žabara, Kučeva.
Istakao je da predstojeća zima neće biti laka, ali da će država učiniti sve da bude što lakša za građane.
Pred nama je teška zima u svakom smislu, i političkom, jer vidite da Albanci predvođeni Kurtijem, uz odrešene ruke svojih podržavaoca, bukvalno divljaju. Zima neće biti laka ne zbog nas, već sukoba koji postoje u Ukrajini i milion problema koji su zadesili ceo svet. Borićemo se da ona bude što lakša za građane, da i vi i vaša deca to što manje osetite, poručio je Vučić.
Najavio je da će u subotu biti mnogo važnih objava za građane i zamolio za razumevanje za težinu situacije u kojoj se nalazi Srbija.
"Dolaziću češće u Požarevac, doći ću i na otvaranje zatvorenog bazena, jer bazen je, iz meni nepoznatih razloga, uvek važniji od bolnica i svega drugog", zaključio je predsednik.