Vesti
Politika
Vučić sa Bin Zajedom o napredovanju zajedničkih projekata
11.09.2022. 20:00
Izvor: Danas
Vučić sa Bin Zajedom o napredovanju zajedničkih projekata
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom zvanične posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima, objavio je na Instagramu da se raduje dolasku šefa te države šeika Mohameda bin Zajeda u Srbiju i napredovanju zajedničkih projekata.
„Hvala na svemu što smo uradili zajedno. Radujem se Vašem dolasku u Beograd, da vidite kako napreduju naši projekti i siguran sam da možemo još više da uradimo u interesu naših zemalja“, poručio je Vučić na Instagram nalogu buducnostsbijeav.
Predsednik Vučić izjavio je u Abu Dabiju da je potpisan sporazum dve zemlje, po kojem će Srbija dobiti milijardu dolara po povoljnoj kamatnoj stopi, čime će obezbediti solventnost.
To je ogromna podrška Srbiji, kada god je teško, Srbija može da se osloni na UAE, istakao je predsednik.
Vučić je preneo da je ministar finansija Siniša Mali potpisao sporazum sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kojim Srbija dobija milijardu dolara, sa svega tri odsto kamate.
„Nama u januaru dospevaju obaveze starih kredita koje moramo da vraćamo, a moramo da kupujemo mnogo gasa i električne energije“, rekao je Vučić i dodao da tim novcem država obezbeđuje punu likvidnost i solventnost.
Kako javljaju mediji, devet sporazuma potpisano je u Palati naroda u Abu Dabiju, gde je Vučića dočekao predsednik UAE šeik Mohamed bin Zajed Al Nahjan.
Šeik Mohamed bin Zajed al Nahjan dočekao je Vučića rečima : „Dobro došao u svoju drugu otadžbinu“.
Doček je priređen uz 21 ispaljen plotun, kao i himne dve zemlje.