Vesti
Sport
Crveno-beli teškom mukom slavili i prekinuli seriju domaćina od sedam pobeda u Superligi - 1:2
Pešić spasao Zvezdu i u 88. minutu doneo tri boda u Novom Pazaru
11.09.2022. 20:00
Izvor: Danas
Pešić spasao Zvezdu i u 88. minutu doneo tri boda u Novom Pazaru
Očekivano teško i napeto, fudbaleri Crvene zvezde uspeli su tek u finišu utakmice da slave u Novom Pazaru. Golom Aleksandra Pešića u 88. minutu, crveno-beli su materijalizovali bolju igru i trijumfalno napustili jedno od najtežih gostovanja u Superligi – 1:2 (1:1).
Velika potrošnja protiv Monaka na startu Lige Evrope, nagnala je trenera Milojevića da za duel u Novom Pazaru napravi određene kadrovske promene. Odmorio je Dragovića, a sa Milunovićem upario Erakovića. Mesto u manevru zadržao je Sanogo, dok je podršku po levoj strani Katai dobio od Mitrovića.
Rovitog Pešića zamenio je u startnih jedanaest Ben. Uprkos idej da igra Zvezde time bude dinamičnija, a napad fleksibilniji, crveno-beli su doživeli ono čega su se pribojavali.
Igrao se šest minut kada je domaćin nakon izvedenog kornera poveo preko kapitena Stefana Lončara. Posle njegovog šuta, lopta se odbila od Erakovića, prevarila Borjana i navela nekih stotinak ljudi na tribinama na zaključak da je moguće i da Zvezda u Novom Pazaru prođe kao Partizan – poražena.
Mogli su samo da žale Novopazarci zbog dobijene kazne krajem prošle sezone, zbog koje su tribine bile prazne i u 11. kolu Superlige.
Nema sumnje da bi navijači prebukirali stolice i betonske stepenice u želji da pomognu svojim miljenicima da produže seriju od sedam uzastopnih pobeda.
Domaćin se posle vođstva povukao, Zvezda je imala incijativu, kreirala šanse, pokušavala na sve načine da dođe do što bržeg izjednačenja. Gotovo sve akcije išle su preko Kange, po bokovima su dejstvovali Rodić i Bukari i konstantno stvarali višak.
Ipak, po teškom i džombastom terenu, kako je vreme prolazilo, sve su tečnije razvijali igru. Neretko su visokim centaršutevima opterećivali štopere rivala, a upravo su iz jedne takve forme došli do gola u 34. minutu.
Ben je oštro centrirao sa desne strane, Rodić je bio najviši u skoku i sa par metara matirao Kljajića.
Nastavili su gosti da grade igru, nedugo zatim je i Bukari pogodio stativu, međutim, ni pomeranje poslednje linije na dvadesetak metara od gola Novog Pazara nije doprinelo da Zvezda na vreme povede.
Izabranici trenera Mijatovića retko kada su prelazili centar; u jednoj takvoj situaciji, usled kontre, rezervista Ergelaš pogodio je spoljni deo stative.
Milojević je blagovremeno izvršio izmene, prvo je ubacio Kangvu, Mustafu, pa Pešića. Popularni Šilja daleko se bolje snalazio na malom prostoru u protivničkom šesnastercu. Jednu ničiju loptu tako je zakačio da je umalo prevario Kljajića.
Kanga je pokušavao sa distance, međutim, forsiranje centaršuteva po bokovima nije bilo delotvorno.
Uvlačila se nervoza kako je vreme odmicalo; mladi stručnjak Zvezde odlučio je da ubaci i korpulentnog Kulibalija, stanje je bilo takvo da je gužva postajala sve veća u šesnastercu Novog Pazara.
Domaćin je jedva dolazio do vazduha i kada je možda i pomislio da je remi blizu, Kanga je centrirao, lopta je preskočila Kulibalija, a Pešić se na milimetar od golamna Kljajića sjajno snašao i petom je ubacio u gol.
Usledilo je veliko, pomalo i neartikulisano slavlje. Došlo je i do provokacija sa tribina, kao i u samom tunelu na putu ka svlačionicama, međutim, prisebnošću samih fudbalera izbegnuti su veći incidenti.