Vesti
Žuta štampa
Tužilaštvo o hapšenju menadžera Bube i Jale: "Na teret se stavlja organizovani kriminal, neovlašćeni promet droge i korupcija"
20.09.2022. 20:00
Izvor: Blic
Tužilaštvo o hapšenju menadžera Bube i Jale: "Na teret se stavlja organizovani kriminal, neovlašćeni promet droge i korupcija"
Admir Arnautović Šmrk, menadžer repera Bube Korelija i Jale Brata, je uhapšen po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koje se sada oglasilo zvaničnim saopštenjem.
Tužilaštvo BiH saopštilo je da tužioci Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju koordinišu i vode aktivnosti policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo u poslednjoj akciji usmerenoj protiv osumnjičenih za organizovani kriminal.Na teret se uhapšenima stavlja organizovani kriminal, neovlašćen promet velikih količina opojnih droga, kao i koruptivna krivična dela povezana sa zloupotrebom policijskih kapaciteta, za pomoć pripadnicima kriminalnih grupa. Oni su i ranije osuđivani za neovlašćeni promet opojnih droga, a zbog koruptivno policijskih agencija SIPA i DKPT BiH - navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.
Uporedo sa hapšenjima pretresaju se više lokacija i objekata koje su koristili osumnjičeni, kao i njihovi automobili. U Tužilaštvu BiH ističu da je tokom istrage ostvarena značajna međunarodna saradnja u prikupljanju dokaza o osumnjičenima u ovom predmetu. Nakon lišenja slobode i policijskog zadržavanja, osumnjičeni će biti dovedeni postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene, te doneti odluku o daljim aktivnostima Tužilaštva BiH i partnerskih policijskih agencija.g postupanja lišen je slobode i dugogodišnji službenik, navodi se u saopštenju tužilaštva.Da podsetimo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine tokom prethodne noći proveli su akciju u kojoj je uhapšen Admir Arnautoivć rođen 1980.g. u Sarajevu, dok je za licem A. M. rođen 1985.g., raspisana operativna potraga obzirom da nije zatečen na adresi stanovanja.Takođe, uhapšen je F. G., pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo iz člana 237. KZ BIH (Povreda tajnosti postupka).
Uhapšeni su zadržani u službenim prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo, te će nad istim biti nastavljena kriminalistička obrada, a za A. M. se traga u cilju lociranja, pronalaska i hapšenja istog.