Vesti
Sport
Srđan Babić: Zvala me i BiH, ali Piksijev poziv se ne odbija
21.09.2022. 20:00
Izvor: Danas
Srđan Babić: Zvala me i BiH, ali Piksijev poziv se ne odbija
Štoper Almerije prvi put pozvan u najjaču fudbalsku reprezentaciju Srbije.
Birajući kandidate za septembarski nastavak Lige nacija, protiv Švedske (24. u Beogradu) i Norveške (27. u gostima), selektor Dragan Stojković odlučio je da priliku pruži i potencijalnom debitantu Srđanu Babiću.
„Zahvalan sam selektoru na pozivu. Ogromna je čast trenirati i družiti se sa ovim sjajnim momcima. Mnogo mi znači. Nadam se najboljem u naredna dva meča, ići ćemo na pobedu i protiv Švedske i protiv Norveške, to se ne dovodi u pitanje.
Sa skoko 80 odsto ovih momaka igrao sam u mlađim selekcijama, razgovarali smo telefonom pre okupljanja i znao sam šta me očekuje. Bio sam svim srcem uz njih tokom kvalifikacija, čestitao sam im posle veličanstvene pobede u Lisabonu.
Drago mi je da srpski fudbal doživljava renesansu u poslednje vreme. Od svoje 14. godine sam deo reprezentativnih selekcija i ovo shvatam kao predivan povratak. Selektor mi je pružio šansu i daću sve od sebe da opravdam njegovo poverenje.
Za mene se interesovala i reprezentacija Bosne i Hercegovine, ali kod mene nijednog trenutka nije bilo dileme. Poziv selektora Stojkovića se ne odbija“, izjavio je danas „sedmoj sili“ u Sportskom cetru Fudbalskog saverza Srbije u Staroj Pazovi ovaj 26-godišnjak rođen u Banja Luci.
Babić je u La ligu i sadašnji klub prešao iz Crvene zvezde, fudbalski je stasao u novosadskoj Vojvodini, a prvo iskustvo igranja u Španiji stekao je kao član Real Sosijedada.
Srbija posle četiri kola ima dve pobede, jedan remi i jedan poraz, pa je sa sedam bodova druga u grupi, a pomenuti dueli biće poslednje takmičarske provere pred Svetsko prvenstvo, krajem godine u Kataru.