Vesti
Sport
Biće dece, to je dodatna odgovornost za nas: Kapiten Srbije smatra da Srbija pripada vrhu evropskog fudbala!
23.09.2022. 20:00
Izvor: Hot Sport
Biće dece, to je dodatna odgovornost za nas: Kapiten Srbije smatra da Srbija pripada vrhu evropskog fudbala!
Od njega se uvek najviše očekuje!
Srpski internacionalac Dušan Tadić smatra da je reprezentaciji naše zemlje mesto u najjačoj (A) diviziji Lige nacija.
‘Pokušaćemo da dobijemo ove utakmice i da igramo sa najjačim selekcijama, u A diviziji jer mislim da tamo pripadamo. Treba da se prepustimo i uživamo u našoj igri, rezultat će doći sam od sebe. Treba da radimo šta Mister kaže, i da ne brinemo ni oko čega.’ – rekao je Tadić.
Potom je upitan da prokometariše oštre kritike upućene na njegov račun od strane nekadašnjeg holandskog veziste – Veslija Snajdera.
‘Kada ste najstariji igrač u ekipi, kapiten i ekipa dugo pobeđuje, naravno da drugima to ne odgovara. Naročito ako ste stranac. Ako se izgubi, uvek ste prvi na udaru i to je normalno. Uvek najstariji igrači i oni sa najviše kvaliteta treba da preuzimaju odgovornost, čak i kada nisu odgovorni. Sve je to normalno, treba samo da znaš ko si i šta si. Svaki dan i svaki trening je novo dokazivanje i to je najbitnije.’ – reči su kapitena našeg nacionalnog tima.
Duel sa Švedskom će biti odigran bez navijača, ali će po ranije poznatoj formuli, na tribinama moći da se nađu deca.‘Biće dece, dodatna odgovornost za nas. Trebalo b da odu puni utisaka. Da maštaju da jednog dana budu fudbaleri. Mislim da je to dodatna odgovornost za nas jer se te stvari ne zaboravljaju.’ – zaključio je Tadić.
Duel Srbije i Švedske igra se u subotu na stadionu „Rajko Mitić“ od 20:45.