Vesti
Sport
Nole izašao iz aviona i odmah se obratio na Ruskom: Novak Đoković stigao na poseban zadatak
03.10.2022. 20:00
Izvor: novosti.rs
Nole izašao iz aviona i odmah se obratio na Ruskom: Novak Đoković stigao na poseban zadatak
Novak Đoković se vratio na šampionske staze, a po završetku finala u Tel Avivu usledio je vrlo kratak predah u vidu sna, pa putovanje na novu destinaciju.
Podsetimo, Novak Đoković se posle duge takmičarske pauze vratio "belom sportu" i u svom prvom "pravom" nastupu još od finala Vimbldona zablistao.
A samo što je Đoković na maestralan način pobedio Marina Čilića u finalu turnira u Tel Avivu, uputio se u Kazahstan.
I to iz važnog razloga.
Astana je domaćin "dvostruko jačeg" turnira od onog koji je Nole upravo osvojio, a upravo je na Astana open, nadmetanje iz ATP serije 500, stigao i srpski as.
Odmah po izlasku iz aviona, on je domaćine na aerodromu pozdravio ruskim "Privjet, privjet" ("pozdrav, pozdrav"), što i ne čudi - uz kazahstanski, i ruski jezik je zvaničan u toj zemlji, koja priznaje i sedam jezika nacionalnih manjina (Nemaca, Tadžika, Tatara, Turaka, Ukrajinaca, Ujgura i Uzbeka).Novak Đoković je danas slobodan, prvi rival će mu biti Kristijan Garin, a već je postalo poznato i šta ga čeka ako preskoči uvodnu tenisku prepreku u Kazahstanu.
Podsetimo, Novak Đoković bi trijumfom u Astani obezbedio plasman na Završni turnir sezone, koji će biti odigran od 13. do 20. novembra u Torinu.
ATP turnir u Astani igra se za nagradni fond od 2.054.825 dolara.