Vesti
Sport
Odbojkašice stigle u Holandiju: Večeras gledaju drugo polufinale i čekaju svog rivala!
13.10.2022. 20:00
Izvor: Hot Sport
Odbojkašice stigle u Holandiju: Večeras gledaju drugo polufinale i čekaju svog rivala!
Imaju još vremena za odmor i pripremu.
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak, igraće u finalu Svetskog prvenstva. Seniorke Srbije su danas čarter letom otputovale iz Krakova u Apeldorn, gde će u subotu, 15. oktobra igrati u poslednjoj utakmici na Svetskom prvenstvu.
Srbija je pobedom protiv SAD u polufinalu u Gljivicama obezbedila treću medalju na SP. Prva medalja, bronzana, osvojena je 2006. u Japanu, a druga, zlatna 2018. takođe u Japanu.
U drugom polufinalu SP u Apeldornu će večeras igrati Italija – Brazil od 20.00 časova, uz direktan prenos na TV Sport Klub.
Selektor Srbije sija od sreće, a kako i ne bi: „Još samo jedan korak do našeg sna!“
Srbija će u finalu igrati protiv pobednika tog duela, u subotu, 15. oktobra od 20.00 časova u Apeldornu, u Holandiji, uz direktan prenos na TV Sport Klub 1.
– Imali smo naporni meč protiv Amerikanki pogotovo posle napornog duela prethodnog dana protiv Poljske u pet setova. Bilo je zaista teško se oporaviti. Pokazali smo dobar kvalitet i jaku glavu. Mi smo dokazali da je dva puta moguće pobediti istog protivnika. Imamo dva dana odmora i protiv koga god budemo igrali biće težak meč. Odigrali smo veliki broj utakmice i drago mi je da držimo kontinuitet pobeda. Dobro smo se spremale za ovo, svaka devojka će dati maksimum, istakla je Bjanka Buša.