Vesti
Sport
Svetske šampionke stigle u Beograd, svečani doček ispred Skupštine grada u 20.00
16.10.2022. 20:00
Izvor: RTS
Svetske šampionke stigle u Beograd, svečani doček ispred Skupštine grada u 20.00
Za srpske odbojkašice, koje su odbranile titulu svetskih šampionki, večeras u 20 časova biće organizovan svečani doček ispred gradske skupštine (RTS1). Zlatne odobojkašice sletele su na beogradski aerodrom, posle gega su davale izjave za medije.
Srpske odbojkašice su na Svetskom prvenstvu u Holandiji drugi put zaredom osvojile titulu svetskog šampiona, ovog puta pobedom nad Brazilkama u tri seta.
Nove-stare šampionke sveta, letom iz Holandije, sletele su u Srbiju oko 12.15 časova.
Potom su se uputile u Hotel M, gde će im je doček organizovao Odbojkaški savez Srbije, a zlatne odbojkašice davale su izjave za medije.
Muzički program dočeka počinje u 19.15 časova na platou ispred Starog dvora, a zlatne odbojkašice Srbije trebalo bi da izađu na balkon Gradske skupštine u 20 časova.
Odbojkašice će u Starom dvoru dočekati gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije odbranila je u holandskom Apeldornu titulu prvaka sveta osvojenu pre četiri godine u Japanu, trijumfom nad Brazilom sa 3:0 u setovima.