Vesti
Sport
Pešić u 97. minutu sprečio iznenađenje na "Čairu"!
23.10.2022. 20:00
Izvor: B92
Pešić u 97. minutu sprečio iznenađenje na "Čairu"!
Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički u Nišu posle velike drame (2:1), u okviru 16. kola Superlige Srbije.
Junak aktuelnog prvaka bio je Aleksandar Pešić, koji je u 97. minutu postigao drugi gol na utakmici i doneo trijumf svom timu.
Izabranici Miloša Milojevića su stvarali šanse, naročito u prvom poluvremenu, meč su završili sa dva igrača više, ali sve to je bilo umalo nedovoljno da stignu do tri boda.Od 60. minuta Zvezda je imala brojčanu prednost, posle crvenog kartona za Mburija Jamkama, a utakmicu je ranije završio, crvenim u drugom minutu nadoknade, i Maka Gaku.
Beograđani su vodili preko Aleksandra Pešića od 68. minuta, izjednačio je ubrzo Saša Marjanović u 73, da bi napadač šampiona u sedmom minutu nadoknade glavom savladao Rosića za veliku radost Zvezde u Nišu.Prvi deo susreta bio je jako zanimljiv, pretili su i jedni i drugi, a naročito gostujući fudbaleri.
Pritisak Beograđana na startu utakmice bio je takav da je samo pitanje vremena bilo kada će postići gol.
Najpre je u 10. minutu golman Rosić izboksovao loptu pravo na nogu Kangi, koji je sa dvadesetak metara šutirao, ali je sa gol linije Etongu izbacio loptu u korner.
Nakon udarca iz ugla, ubrzo je zapretio i Aleksandar Pešić, glavom, ali mu je Rosić odbranio.
Malo po malo, meraklije su se oslobodile i polako iznele loptu na protivničku polovinu, a preko Cvetkovića i Pejović zapretili Borjanu.
Zvezda je u finišu poluvremena imala inicijativu, kao i na početku meča, međutim, najčešće Pešićevi pokušaji završavali su pored gola.Priliku da glavom savladaju Rosića posle centaršuteva imali su i štoperi Milunović i Dragović, a do gola, nakon odbitka, mogao je da dođe i Ivanić.
Završnicu poluvremena obeležili su sudija Ivković i VAR, koji je arbitar konsultovao prilikom pada Bukarija u šesnaestercu rivala. Poništio je jedanaesterac, a koji minut kasnije odsvirao kraj ovog dela susreta.
Radnički se nije povukao totalno ni u nastavku, a početkom drugog dela, Štulić je mogao da ugrozi gol Borjana, međutim, Stefan Mitrović se vratio pozadi i u poslednjem trenutku otklonio opasnost.
Zvezda je uzvratila u 56. minutu, posle nove gužve i kornera, Eraković je naleteo na loptu, ali je na putu do gola lopta pogodila saigrača i završila u gol-autu.
Bitan detalj dogodio se u 60. minutu, kada je Mburi Jamkam dobio crveni karton. Neoprezno je startovao nad Mustafom, delovalo je da Ivković neće da mu pokažu drugi žuti karton, ali se posle komunikacije sa sudijama iz VAR sobe predomislio i isključio defanzivca Radničkog.
Brojčanu nadmoć Zvezda je iskoristila osam minuta kasnije, kada je posle odličnog centaršuta Srđana Mijailovića sa leve strane, Pešić glavom pogodio ugao, a golman Rosić je bio nemoćan.Asistent kod pogotka ubrzo je oprobao udarac iz daljine, ali je Rosić bio oprezan ovoga puta.
Lalatović je reagovao, napravio trostruku promenu i to mu se isplatilo u 73. minutu, kada je rezervista Saša Marjanović savladao Borjana.
On je iskoristio povratnu loptu sa leve strane od strane Maku Gakua i preciznim udarcem pogodio malu mrežu Zvezdinog gola.Pešić je u 77. minutu bio blizu novog pogotka, povukao je po levoj strani i snažno šutirao, ali je Rosić bio odličan.
Zvezda je nove prilike imala i u 85. minutu. Najpre je Katai probio po desnoj strani, poslao loptu, koja je prošla kroz peterac. Na drugoj strani terena bio je Mustafa, koji je vratio centaršutem u kazneni prostor, odakle je Mijailović glavom šutirao, ali je lopta od podloge završila preko gola.
U nadoknadi je zbog udaranja glavom Milunovića u svlačionicu poslat Tijeri Etongu, Krstičić je pokušao akrobatski makazicama u 95, da bi Pešić posle asistencije Kataija, glavom u 97. minutu postavio konačan rezultat.