Vesti
Sport
Zvezda nudi jedanaestoricu: "Pešiću smo rekli: 'Izaberi odavde"
28.10.2022. 20:00
Izvor: B92
Zvezda nudi jedanaestoricu: "Pešiću smo rekli: 'Izaberi odavde"
Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović kaže da će i taj klub svoje igrače, baš kao i Partizan, staviti na raspolaganje reprezentaciji Srbije.
Čović je otkrio i koje je igrače selektor Svetislav Pešić odabrao za mečeve za Velikom Britanijom i Turskom.
"Pešiću smo na sto stavili svih 11 domaćih igrača rekli 'izaberi odavde'. Rekli smo mu 'ako ti treba vodi ih sve u reprezentaciju' protiv Velike Britanije ili Turske. Od tih 11 igrača - odabrao je Nedovića, Dobrića, Mitrovića i ima potencijal da uzme mladog Topića. I nije sporno, to će dobiti. Mogao je i svih 11 da uzme, iako mi igramo 11. novembra sa Fenerbahčeom u Istanbulu", rekao je Čović.
Kaže da to nije zbog Saveza, niti Pešića, već zbog nacionalnog interesa.
"To nije dobio KSS, nije Pešić, nego je to nacionalni interes - ne pravimo spinove od toga. Nismo dali nešto što je možda neupotrebljivo, pa da od dva-tri igrača igra jedan, tako da ne pravimo spinove. Problematičan je samo Nedović jer izlazi iz povrede. Trebalo bi večeras da se skine za Bajern, pa ćemo videti", naveo je Čović.
Čović je razočaran kritikama zbog činjenice da je Zvezda ove sezone na mesto šefa struke postavila mladog trenera.
"KSS je doveo reprezentaciju do toga da Pešić ne može da napravi reprezentaciju jer ne može da nađe 24 igrača. Ne znam da li će dobiti Micića iz Efesa, Milutinova i Davidovca iz CSKA, Lučića i Jaramaza iz Bajerna, da li želi da dobije Tea iz Virtusa, i to je sve Evroliga, ali došli smo do toga da Srbija, koja je jelte zemlja košarke, bude u takvoj situaciji. Skočimo kad postavimo mladog trenera, a mi treba da mislimo gde smo za pet godina", kazao je Čović.
Podsetimo, Srbija se sastaje sa Velikom Britanijom 11. novembra u Njukaslu, a tri dana sa Turskom u Beogradu.