Vesti
Sport
Otkriveno Mitrovićevo stanje
30.10.2022. 20:00
Izvor: B92
Otkriveno Mitrovićevo stanje
Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da će krilni centar Luka Mitrović zbog povrede propustiti predstojeće mečeve protiv Igokee i Monaka.
Mitrović se povredio pre dva dana na meču petog kola Evrolige protiv Bajerna.
"Dvodnevni detaljni pregledi kojima je podvrgnut Mitrović utvrdili su da je naš igrač u petak doživeo jako istegnuće i povredu primicača, zbog koje je morao da napusti meč sa Bajernom. Rezultati magnetne rezonance i svi detaljni pregledi, utvrdili su da Mitrović nije doživeo tešku povredu, ali ona osim što je izuzetno bolna, zahteva mirovanje, svakodnevne terapije i stalni nadzor lekarskog tima Crvene zvezde. Zbog svega navedenog Mitrović neće igrati na utakmici (niti putovati sa ekipom) protiv Igokee u Laktašima, kao i protiv Monaka", saopštila je Crvena zvezda.Crvena zvezda će sutra gostovati Igokei u petom kolu ABA lige. Monako će 4. novembra na svom terenu dočekati "crveno-beli" u šestom kolu Evrolige.
"Crvena zvezda ovom prilikom zahvaljuje na ''brizi'' pojedinaca uz napomenu da je zdravlje igrača na prvom mestu. Ipak, želimo još jednom da upozorimo da nema potrebe da nas iko ''kontroliše'' i ubrzava u ovakvim situacijama, jer naš klub ima izvanredan lekarski tim, koji je u prethodnih 12 godina lečio, i oporavio na desetine igrača koji su u ovakvom nehumanom kalendaru i sa ogromnim brojem utakmica uspevali da iznesu ogroman teret i na prvom mestu ostanu zdravi! O tempu i dinamici oporavka Luke Mitrovića, Crvena zvezda će blagovremeno obaveštavati javnost", zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde.