Vesti
Sport
Srbija će 14. novembra saznati Piksijev izbor igrača za Mundijal, na spisku neće biti „padobranaca“
09.11.2022. 20:00
Izvor: Danas
Srbija će 14. novembra saznati Piksijev izbor igrača za Mundijal, na spisku neće biti „padobranaca“
Direktor A reprezentacijae, Stevan Stojanović, kaže da selektor već zna koga će sve povesti na Svetsko prvenstvo.
“Piksi već sada ima 26 igrača u glavi, ali bilo bi neozbiljno da pričam o tome detaljno… Što se tiče povreda Mitrovića, Vlahovića, malog Ilića, Lazovića, Mašovića, svi oni nisu igrali u protekle dve nedelje. Ali nije ništa strašno, tu se radi o fudbalskim povredama koje nisu zabrinjavajuće. Verujem da će do početka Svetskog prvenstva sve sanirati“, izjavio je za Kurir poznati Dika.
Nekada sjajni golman tvrdi da na toliko čekanom spisku Orlova neće biti momaka koji nisu već prošli kroz ekipu i učestvovali u uspešno prebrođenim mundijalskim kvalifikacijama.
“Na spisku selektora su fudbaleri koji su igrali za Srbiju u ovih godinu i po dana. Iskreno da vam kažem, bilo bi nekorektno prema momcima koji su izneli teret kvalifikacija izostaviti bilo koga od njih i voditi nekog drugog. Nismo želeli ’padobrance’ kao što je ranije bio slučaj. Ljudi smo! Zar je normalno da nekog ko je igrao odstranimo tek tako, zarad nekog koga bi trebalo prodati. Nema šanse“, decidiran je Stojanović.
Orlovi će se okupiti u sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije, u Staroj Pazovi, odakle će u Manamu, da bi tamo 18. novembra odigrali prijateljsku utakmicu sa Bahreinom.
Srbija će do druge runde SP probati da dođe u duelima sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.