Vesti
Žuta štampa
"Volela je rođendane" Merima bi danas napunila 69 godina, ćerka Ljubica se prisetila poslednjeg: "Taj dan je otišla u bolnicu"
09.11.2022. 20:00
Izvor: Blic
"Volela je rođendane" Merima bi danas napunila 69 godina, ćerka Ljubica se prisetila poslednjeg: "Taj dan je otišla u bolnicu"
Pevačicina najstarija ćerka Ljubica prisetila se za “Blic” kako su slavlja izgledala u njihovoj porodici, a o pevačici priča i koleginica Lepa Lukić.
Prošlo je skoro godinu dana otkako nas je napustila Merima Njegomir, a na današnji dan bi legendarna pevačica proslavila 69. rođendan. Njena najstarija ćerka Ljubica se za “Blic” prisetila kako je 9. novembar izgledao prošle godine, kada se Merima uveliko borila sa teškom bolešću.
– Za svaki njen rođendan smo porodično išli u jedan restoran, donela bih tortu i to je bila tradicija. Obožavala je da duva svećice sa unucima. Bila je dete u duši, uživala je u takvim trenucima – rekla je Ljubica na početku, te se prisetila prošlogodišnjeg rođendana.
– Pre nego što smo taj dan krenule u bolnicu, donela sam joj parče torte i stavila svećicu da duva, nije htela, ali sam je nagovorila. Rekla sam joj da ćemo sledeće godine napraviti veliku žurku kada ozdravi. Posle smo u i bolnici pričale i čula sam da se medicinska sestra rasplakala. Nisam tada bila svesna zbog čega. I dalje mi ne ulazi u glavu da se sve to desilo. Jurila sam kao sumanuta na sve strane da ona ozdravi – istakla je Ljubica, koju smo pitali da li je njena majka imala neostvarenih želja.
– Nije mislila da će umreti, nije pričala o neostvarenim željama. Borili smo se svaki dan da ozdravi – rekla je Ljubica, i dodala:
– Učite da živite sa tim, bol nikada ne prolazi. Isto me boli kao to jutro. Kada bih zastala i razmislila, verovatno bih pukla, ali živim. Ona ne bi volela da je drugačije.
Merimina koleginica i prijateljica Lepa Lukić istakla je da pevačica nije imala neostvarene želje.
– Nisam pametna, ima četvoro dece, bila je tražena i kvalitetna pevačica, nije jedino ostvarila da živi duže – rekla je Lepa na početku, i istakla koliko su bile bliske.
– Svakoga mi je žao, ali nje mi je žao najviše. S njom sam se družila i non-stop smo se čule telefonom. Viđale smo se. Našla mi je smeštaj na Kosmaju gde sam često išle na odmor na nekoliko dana. Mislim stalno na nju – rekla je Lepa i dodala:
– Nije mogla da komunicira tih poslednjih meseci. Njena ćerka Milica mi je rekla da će se javiti kada se malo oporavi i posle nas je napustila.
Hasan Dudić ne može da prežali što nisu stigli da snime pesme koje joj je spremio.
– Spremio sam joj pesme da snimi i žao mi je što nismo stigli. Divna je žena bila. Sećam se da sam je jedini podržao na Ilidži sedamdesetih godina, od tada smo bili dosta prisni. Jedno vreme smo stanovali ulaz do ulaza, delio nas je prozor, pa smo često išli na kafu – istakao je Hasan, koji ju je poslednji put video nekoliko meseci pre nego što je preminula.
– Videli smo se poslednji put na jednom festivalu, ispričali smo se, njen osmeh mi je ostao u sećanju, prokomentarisala je moju pesmu i mnogo smo se smejali.
Pevačica Milena Plavšić ističe da se sa Merimom družila od početka karijere.
– Najlepše uspomene me vežu za nju i jedna tuga me obuzima kada pomislim koliko je vremena prošlo. Nemam reči da opišem te vrline koje je posedovala, nju sam posebno poštovala. Kako sam kročila na estradu, upoznala sam nju i bile smo dobre do poslednjeg dana – rekla je Milena i dodala:
– Često smo pile kafu, čule se telefonom i viđale se na nastupima, dugo smo išle kod istog frizera, i tu smo se viđale... Bila je na mojoj svadbi sa svo četvoro dece, tu sliku ne mogu da zaboravim, svi su došli sa poklonima i buketićima cveća.