Vesti
Svet
Bajden čestitao republikancima na pobedi za Predstavnički dom: "Američki narod želi da radimo za njih"
17.11.2022. 20:00
Izvor: Blic
Bajden čestitao republikancima na pobedi za Predstavnički dom: "Američki narod želi da radimo za njih"
Američki predsednik Džozef Bajden čestitao je republikancima na obezbeđivanju većine u Predstavničkom domu američkog Kongresa i istakao da će sarađivati sa svima za dobrobit Amerikanaca.
- Američki narod želi da radimo za njih. Radiću sa svakim - republikancem ili demokratom - ko je spreman da radi sa mnom kako bi građanima pružio rezultate - naveo je Bajden u saopštenju koje je objavila Bela kuća, prenosi Rojters.
Predstavnik republikanaca, kongresmen Majkl Mekaul, izjavio je juče za Rojters da će njegova partija iskoristiti većinu u Predstavničkom domu Kongresa kako bi intenzivirali fokus Vašingtona na Kinu, ali da će nastaviti da šalju pomoć Ukrajini u njegovoj borbi sa Rusijom.
Predviđa se da će republikanci osvojiti između 218 i 223 mesta u Predstavničkom domu od 435 mesta.
Oni će u naredne dve godine imati priliku da upravljaju donjim domom kongresa, dok je većinu u Senatu ili gornjem domu obezbedila Demokratska partija predvođena Bajdenom, prenose agencije.
S obzirom da se glasovi nekih izbornih jedinica još uvek broje konačni rezultati možda nece biti proglašeni još par nedelja.