Vesti
Sport
Srbija pobedila Bahrein u generalnoj probi pred start Mundijala, sjajne partije Tadića i Vlahovića
18.11.2022. 20:00
Izvor: Danas
Srbija pobedila Bahrein u generalnoj probi pred start Mundijala, sjajne partije Tadića i Vlahovića
Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Bahreina rezultatom 5:1 (1:1) u poslednjoj pripremnoj utakmici pred početak Svetskog prvenstva u Kataru.
U meču koji je poslužio selektoru Draganu Stojkoviću za jači trening i povratak u formu igrača koji su do nedavno bili povređeni, sjajnu partiju prikazali su Dušan Tadić i Dušan Vlahović.
Kapiten je postigao dva gola (8. i 50) i asistirao Vlahoviću za treći (51), dok je napadač Juventusa, koji je meč počeo sa klupe, uz pogodak zabeležio i dve asistencije.
Strelci za Srbiju bili su i Đuričić u 87. i Jović u 90. minutu, dok je jedini pogodak za domaćina postigao Hilal u 15. minutu iz penala.
Selektor Stojković je ispunio sve ciljeve koje je najavio u najavi prijateljske utakmice sa Bahreinom – tim je prikazao dobru igru, pobedio i niko od njegovih fudbalera se nije povredio.
U reprezentaciji Srbije nije bilo povređenog Aleksandra Mitrovića, pa je Luka Jović bio usamljen u napadu, do ulaska Vlahovića.
U prvom poluvremenu Bahrein je dobro parirao favorizovanom protivniku, ali je Srbija ipak prva došla do gola, nakon sjajnog gola Tadića iz slobodnog udarca sa 20 metara.
Ipak, domaćin je uzvratio i u 15. minutu stigao do izjednačenja. Tome je prethodio prekršaj Stefana Mitrovića u kaznenom prostoru, a penal je realizovao Hilal.
Već na početku drugog poluvremena u igru su ušli Vlahović i Lazović, Srbija zaigrala sa dva špica. Ishod ofanzivnije taktike bila su dva gola u dva minuta.
Prvo je Tadić svojim drugim golom krunisao asistenciju Vlahovića, a potom se kapiten revanširao asu Juventusa za 3:1.
U poslednjim minutima meča Mladenović je sjajno centrirao a Đuričić se samo poklonio i glavom zatresao mrežu, da bi nešto kasnije Vlahović majstorski asistirao Joviću, koji je sa desetak metara prebacio golmana domaćina.
Prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu reprezentacija Srbije igra 24. novembra protiv reprezentacije Brazila.