Vesti
Sport
Svet zna ko je zaista broj 1 - Novak suvereno osvojio Torino!
20.11.2022. 20:00
Izvor: RTV
Svet zna ko je zaista broj 1 - Novak suvereno osvojio Torino!
TORINO - Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Kaspera Ruda sa 2-0 u setovima i osvojio Završni turnir u Torinu.
Time je osvojio šesti Završni turnir u karijeri, prvi posle sedam godina, i izjednačio se sa Rodžerom Federerom po broju titula na ovom takmičenju.
Novaku je ovo peta titula u 2022. godini i istu će završiti na petom mestu ATP rang liste, ali definitivno kao najbolji teniser na planeti.
Osvajanjem Torina oborio je i rekord po osvojenom nagradnom fondu na jednom turniru u istoriji tenisa, pošto će primiti ček na 4.740.300 dolara.
Novak je dobro počeo meč i odmah je Rudu stavio do znanja da ne želi da gubi vreme, ali nije bio dovoljno skoncentrisan u ključnim trenucima.U drugom gemu protraćio je 15:40 lošom igrom, a onda se izvukao od 0:30 u narednom gemu.
Sredinom prvog seta viđene su nemile scene i moglo se jasno zaključiti da srpski teniser nije ni blizu 100 odsto fizičke spreme, ali mu to nije preterano uticalo na igru.
Narednu šansu Srbin je imao na 4:3 kada je ponovo riternirao užasno kod brejk lopte, pa je mirno bilo sve do 6:5. A, onda...
Prvo bomba iz forhenda za 30:30, onda milimetarski precizan čelendž kojim se Novak spasao i osvojio naredni poen, da bi zatim sačekao Rudovu grešku za kraj prvog seta.
Drugi set počeo je slično kako je tekao prvi. Đoković je savršeno servirao, a Rud je oscilirao.Prve šanse ukazale su se već u četvrtom gemu seta kada je Novak na riternu osvojio četiri poena u nizu i zadao protivniku ključni udarac – i rezultatski i što se ticalo samopouzdanja.
Rud nije preterano pao i definitivno se nije predao, a imao je i veliku šansu u poslednjem gemu na 30:30, kada je Novak nekako osvojio poen posle 36 udaraca.
Usledio je bombastičan servis i Novak je popravio skor sa Rudom na 4-0.
Na kraju, Đoković je izgubio svega 11 poena u 11 servis gemova.