Vesti
Svet
Ilon Mask vratio u život Trampov nalog na Tviteru
20.11.2022. 20:00
Izvor: RTS
Ilon Mask vratio u život Trampov nalog na Tviteru
Nalog bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa na Tviteru ponovo je aktivan na ovoj platformi. Da podsetimo, bivše rukovodstvo Tvitera je suspendovalo Trampov nalog nakon napada na Kapitolu 6. januara 2021, a novi vlasnik Tvitera Ilon Mask ga je sada vratio nakon što su učesnici ankete za to glasali.
Odluku da vrati Trampov nalog Mask je doneo nakon što je 51,8 odsto korisnika koji su učestvovali u njegovoj anketi reklo da je za povratak nekadašnjeg predsednika na Tviter. Petnaest miliona ljudi iznelo je svoje mišljenje u toj anketi.
Ovaj potez omogućava Trampu da se vrati na društvenu mrežu na kojoj je bio najuticajniji, ali i najkontroverzniji korisnik, navodi Si-En-En. Imao je 90 miliona pratilaca, a njegovi tvitovi su čak imali moć da utiču na tržište, da određuju redosled vesti u medijima, ali i da menjaju agendu u Vašingtonu.
U roku od sedam sati od deblokade, nalog bivšeg šefa države stekao je 25 miliona pratilaca.
Ipak, Tramp je ranije rekao da će ostati aktivan na društvenoj mreži koju je sam osnovao Truth Social i da se neće vratiti na Tviteru. Tramp je, inače, najavio kandidaturu za predstojeće predsedničke izbore 2024. godine.
Kada su ga u subotu pitali šta misli o kupovini Tvitera od strane Maska, Tramp je pohvalio direktora "Tesle", ali je i doveo u pitanje to da li će Tviter preživeti trenutnu krizu koju doživljava.
"On ima ima karakter, a ja volim kad neko ima karakter. Pametan je", rekao je Tramp o Masku.