Vesti
Sport
Piksi pred Kamerun: „Mundijal za nas počinje posle Brazila, Kostić konkuriše za tim, bez komentara na pitanje o zastavi sa mapom Kosova
27.11.2022. 20:00
Izvor: naslovi.net
Piksi pred Kamerun: „Mundijal za nas počinje posle Brazila, Kostić konkuriše za tim, bez komentara na pitanje o zastavi sa mapom Kosova
Situacija sa povredama „nije odlična da bih bio prezadovoljan, ali je daleko, daleko bolja", poraz od Brazila „apsolutno ne može da utiče na našu svlačionicu", rekao je srpski selektor Dragan Stojković.
Poraz od Brazila na početku Mundijala je prošlost i nije uticao na atmosferu u srpskom timu, fudbaleri Srbije duel sa Kamerunom dočekuju u boljem fizičkom stanju i svi igrači će biti na raspolaganju, rekao je selektor Dragan Stojković na konferenciji za medije u Kataru.
Situacija sa povredama „nije odlična da bih bio prezadovoljan, ali je daleko, daleko bolja", a krilni vezista Filip Kostić „je odradio poslednja dva treninga sa ekipom i biće u konkurenciji za tim", rekao je Piksi, kako je nadimak prvog trenera srpske selekcije.
Novinare je interesovao komentar Stojkovića o istrazi koju je FIFA pokrenula protiv njegovog tima zbog isticanja zastave sa granicama Kosova i natpis „Nema predaje" u svlačionici uoči meča sa Brazilom, ali selektor Srbije samo je omahnuo rukom, rekao da nema komentar i zamolio za sledeće pitanje.
Srbija će se u ponedeljak od 11 časova po srednjeevropskom vremenu sastati sa Kamerunom u drugom kolu grupe G Mundijala u Kataru, a oba tima su u prvom kolu pretrpeli poraze, dok Švajcarska i Brazil dele prvo mesto sa po tri boda.Stojković je dodao da poštuje Kamerun i afrički fudbal, ali da se „nada da će Srbija njenim stilom igre ukrotiti lavove", kako je nadimak selekcije iz Afrike.
„Očekujem da Srbija sutra bude onakva kakvu ja želim da je vidim, ali to je samo početak za nastavak turnira i meč protiv Švajcarske.
„Mundijal je za Srbiju praktično počeo posle utakmice sa Brazilom, znamo da su Kamerun i Švajcarska ekipe koje će se boriti za to mesto koje vodi dalje sa nama", poručio je Piksi.Najveće brige selektora Stojkovića pred utakmicu sa Kamerunom bile su povrede njegovih fudbalera - posle Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Filipa Kostića, koji su sa povredama došli u Katar, udarac je u meču sa Brazilom dobio i Sergej Milinković-Savić.
Međutim, Stojković je rekao da je stanje sa povredama „nije odlično, ali je mnogo bolje" nego pre nekoliko dana, pa će svi, među kojima je i Filip Kostić, biti u konkurenciji za tim protiv afričkog tima.
„Kostić je odradio poslednja dva treninga sa ekipom i biće u konkurenciji za tim, raduje me što je u kondiciji da mogu da računam na njega, što nije bio slučaj pre četiri ili pet dana.
„Da li će igrati, to ćemo videti sutra", dodao je Piksi.On je otrkio i da „sedam ili osam igrača nije bilo u trenažnom procesu od dolaska u Katar", ali da tu informaciju nije hteo javno da iznosi, „jer bi onda ceo svet znao o čemu se radi".
„To je bilo vrlo zabrinjavajuće, sad znate zašto niste videli osmeh na mom licu, ali osmeh se polako vraća - bolje je nego što je bilo."Poraz od Brazila u prvom kolu nije poremetio Orlove, a odnosi u srpskom timu su „odlični", rekao je selektor.
„Jedan poraz ne može da naruši to što smo uradili za ovih godinu i po ili dve.
„Nema tu pokušaja da ih podignem, oni su već podignuti, mi smo pozitivni i nije sramota izgubiti od Brazila", objasnio je Dragan Stojković.
Na zapažanje brazislkih novinara pred utakmicu sa Brazilom da će Selesao, kako je naziv njihove reprezentacije, zaigrati sa četiri napadača, Stojković je šaljivo upitao „ko će onda da im brani gol?".
To se nije dopalo brazilskom kapitenu Tijagu Silvi, koji je posle trijumfa njegovog tima rekao da ih je Piksi motivisao i da njegova izjava pokazuje „nedostatak poštovanja".
Na pitanje novinara, koji su zamolili srpskog selektora da prokomentariše izjavu Silve, Stojković je rekao da je Brazilac „vrhunski igrač", ali i da mu je bilo „lako da igra sa rekovalescentom za protivnika".
„Da je Aleksandar Mitrović bio spreman, ne verujem da bi tako pričao - nismo imali te udarne igle, koje bi itekako bile opasne po gospodu iz odbrane Brazila.
„Pobedili su nas, a da smo mi igrali bez napada", objasnio je Piksi.Po mišljenju mnogih navijača, jedino je Vanja Milinković-Savić, golman Srbije, bio na visini zadatka protiv Brazila.
Na konferenciji za medije 25-godišnji golman rekao je da pohvale, koje su mu mediji i navijači uputili posle prvog kola Mundijala, „mogu da utiču pozitivno na njega", ali da mu to ne znači mnogo zbog činjenice da je tim poražen.
Milinković-Savić je dodao da se „nada da neće imati više posla protiv Kameruna nego na meču protiv Brazila", kada je čak osam puta direktno odbranio gol,ali da to ne zavisi isključivo od njega.
Uprkos slaboj partiji protiv južnoameričke selekcije, atmosfera u timu nije narušena, tvrdi golman Orlova.
„Ne vidim kako bi jedan poraz od Brazila mogao da poremeti mir u ekipi.
„Ne gledamo unazad, već da se što bolje spremimo za Kamerun", zaključio je Milinković-Savić.