Vesti
Politika
Opomene za Puškića i Borislava Novakovića
06.12.2022. 20:00
Izvor: Politika
Opomene za Puškića i Borislava Novakovića
Predsedavajuća Skupštine Srbije Elvira Kovač izrekla je danas opomene poslanicima Srpskog pokreta Dveri Borku Puškiću i Narodne stranke Borislavu Novakoviću.
Puškić je u skupštinsku salu uneo srpsku zastavu na kojoj je pisalo „Nema predaje”, a Kovač ga je podsetila da korišćenje obeležja nije dozvoljeno u sali, dok je Novaković dobio opomenu jer je, kako je rekla predsedavajuća, izrekao ružnu reč.U trenutku kada su mediji ušli u salu da snime početak sednice, poslanici poslaničkih grupa Ujedinjeni, Zeleno-levi blok, Moramo-Zajedno držali su transparente „Mrak u Srbiji bez slobodnih medija” kao podršku televizijama N1 i Nova S koje su, za sada iz nepoznatih razloga, prekinuli emitovanje programa.
Istovremeno je Puškić raširio zastavu Srbije.
Šef poslaničke grupe Zeleno-levi blok Radomir Lazović rekao je novinarima da su poslanici opozicije nosili transparente jer se, prema njegovoj oceni, vodi kampanja protiv takvih medija, kao i protiv svih koji se, tvrdi, suprotstavljaju štetnim politikama SNS.„I ne radi se ovde o pojedinačnim medijima već opštem napadu na slobodu mišljenja”, smatra Lazović.
Predsedavajuća je pozvala poslanike opozicije da ostave transparente kako bi se nastavila rasprava o predlogu budžeta za 2023. godinu.
„Narodni poslanici, trenutno ujedinjena opozicija, molim vas da normalno raspravljamo o budžetu, preneli ste svoju poruku, očigledno ste čekali medije”, prokomentarisala je Kovač.
Šef poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov je dobacio Borislavu Novakoviću iz Narodne stranke:
„Boro, kako je biti iza brave? Kako zvuči škljoc kad te stave iza brave?”, upitao je Jovanov, a Novaković mu je potom odgovorio koristeći ružnu reč, zbog čega je dobio opomenu.Nije moglo da se čuje šta je Novaković rekao Jovanovu, a predsedavajuća je prilikom izricanja opomene poručila poslaniku Narodne stranke „da ne sme da koristi takve reči”.
„Ne želim da vas citiram, ali ne smete koristiti ovakve reči u skupštini. Molim vas da se svako smiri, poštovani poslanici, smirite strasti nemojte se nervirati, svima isključujem mikrofon”, zapretila je Kovač, a ubrzo posle toga je rasprava o predlogu budžeta za 2023. nastavljena., prenosi Tanjug.