Vesti
Sport
Uz Novaka Đokovića još četiri srpska tenisera prijavila učešće na Australijan openu
06.12.2022. 20:00
Izvor: Danas
Uz Novaka Đokovića još četiri srpska tenisera prijavila učešće na Australijan openu
Novak Đoković se vraća na Australijski open, a društvo će mu praviti bar još četvorica srpskih tenisera. U Melburnu je juče objavljen spisak učesnika, a na njemu su, pored devetostrukog šampiona, iz Srbije još Miomir Kecmanović, Filip Krajinović, Laslo Đere i Dušan Lajović.
U ženskoj konkurenciji naša zemlja u ovom trenutku nema nijednu predstavnicu, ali se takva situacija može promeniti posle kvalifikacija. Još se ne zna koja će od srpskih teniserki učestvovati u predigri.
Naravno, vest dana bi bila da se Đoković vraća, da to već nije ranije objavljeno. Naravno, Novakovo učešće će biti najvažniji događaj u drugoj polovini januara, koliko zbog svega što mu se dešavalo ovog janura, toliko i zbog činjenice da će na Rod Lejver areni jurišati na deseti rekordni trofej.
Kako sada stvari stoje, Đoković će biti peti nosilac, što znači da bi, ako ne bude iznenađenja, u polufinalu i finalu mogao da ukrsti rekete sa Karlosom Alkarasom, Rafaelom Nadalom, Kasperom Rudom i Stefanosom Cicipasom. U redosledu prve četvorke bi moglo da dođe do promena u zavisnosti od turnira u prvoj nedelji, na Junajted kupu, u Adelejdu i Puneu. Međutim, Nole će sigurno biti na petoj poziciji kada se elita preseli u Melburn.Od petog do osmog mesta su pored Đokovića još Feliks Ože-Alijasim, Danil Medvedev i Andrej Rubljov i sa njima najbolji srpski sportista svih vremena može da se sastane samo u završnici turnira.
Na žrebanju će, od Srba, među povlašćenim teniserima biti još samo Miomir Kecmanović – na 29. poziciji. Za Mišu je to odlična vest jer brani dosta poena iz ove godine, igrao je osminu finala.
Iako do početka turnira ima više od mesec dana, za Australijski open je lakše davati prognoze jer je u toku pauza između sezona, pa igrači na takmičenje dolaze odmorni i oporavljeni.
U ovom trenutku je samo jedan od tenisera koji bi mogli da učestvuju na prvom gren slemu 2023. otkazao učeše. To je Gael Monfis.
Kod teniserki na listi prijava iz vrha nedostaje samo desetoplasirana Simona Halep. Rumunka je prvo jesenas objavila da je povređena a onda je optužena za doping, tako da istraga još traje. Halepova tvrdi da je nevina.