Vesti
Sport
Fudbaleri plaćali veliki novac da bi igrali protv Srbije?! Ogroman skandal potresa Mundijal u Kataru, u žiži protivnik Orlova
08.12.2022. 20:00
Izvor: Kurir
Fudbaleri plaćali veliki novac da bi igrali protv Srbije?! Ogroman skandal potresa Mundijal u Kataru, u žiži protivnik Orlova
Veliki skandal potresa Svetsko prvenstvo u Kataru. Informacije koje je plasirao francuski novinar Roman Molina naišle su na veliki odjek u javnosti.
Prema informacijama koje je on plasirao, a koje prenose gotovo svi mediji iz Francuske, nekoliko fudbalera Kameruna i Gane plaćalo je veliki novac kako bi bili na spisku selektora.
- Pojedini reprezentativci Kameruna i Gane plaćali su da bi igrali na Svetskom prvenstvu. Neki od njih su platili samo da bi se našli na spisku selektora - govori u kameru, na svom Jutjub kanalu novinar Roman Molina.
Objavljena su i imena fudbalera za koje se sumnja da su keširali svoja mesta među 26 najboljih u selekcijama Kameruna i Gane. Tako su priliku da putuju sa reprezentacijom Kameruna dobili Džerom Ngom Mbekeli (24) i Suaibu Maru (22) koji su do sada odigrali samo po tri meča u nacionalnom timu. Dok je u timu Gane sumnjiv fudbaler Čelsija Baba Rahman. U njega su posumnjali i navijači Crnih zvezda koji su na društvenim mrežama pisali tokom Mundijala da je Rahman platio učešće u Kataru, kako bi privukao pažnju velikih klubova. Zbog njega je izostao sa spiska igrač Kristal palasa Džefri Šlup.
Dodatnu sumnju, kada je u pitanju selekcija Kameruna, izazvalo je ponašanje selektora Lavova Rigobera Songa, na konferenciji kada je saopštavao spisak igrača, pošto je otkrio da neke od igrača i ne poznaje. Kamerun je bio u grupi sa Srbijom, igrao protiv Orlova nerešeno (3:3) dok je u poslednjem kolu pobedio Brazil rezultatom 1:0. Sa druge strane Oto Ado, selektor Gane, podneo je ostavku po povratku u zemlju, rekavši da smatra kao neuspeh neprolazak grupe i eliminaciju Crnih zvezda.
Gana i Kamerun završili su takmičenje posle prve faze. Kamerun je zbog gol razlike ostao bez nokaut faze, dok je Gana u grupi pobedila Južnu Koreju i izgubila od Portugala i Urugvaja.