Vesti
Sport
Mesi u Kataru igra poslednji tango, Srbija imala posebno mesto u dugom plesu genijalnog Argentinca
14.12.2022. 20:00
Izvor: Danas
Mesi u Kataru igra poslednji tango, Srbija imala posebno mesto u dugom plesu genijalnog Argentinca
Neverovatni argentinski fudbaler potvrdio da mu je ovo oproštajno Svetsko prvenstvo.
Posle Mundijala, Lionel Mesi će se vratiti u Paris Sen Žermen, da nastavi klupsku karijeru, ali će finale sa Francuskom ili Marokom, 18. decembra, označiti definitivan kraj njegovog igranja za Argentinu. Barem na planetarnim takmičenjima.
„Ovo je moje poslednje Svetsko prvenstvo. Impresivno je završiti igrajući u finalu. Do sledećeg turnira ima još mnogo godina i sigurno je da neću biti na njemu“, izjavio je za argentisnki Ole 35-godišnji golgeter iz Rosarija, bez izjašnjavanja na temu nastupa na Kopa Amerika 2024. godine.
Mesi u Kataru igra svoj peti Mundijal, pošto je dugu istoriju nastupa na istom započeo još 2006. u Nemačkoj, kada je u meču sa Srbijom i Crnom Gorom zamenio Maksija Rodrigeza u 75. minutu, a već u 88. dao svoj prvi takmičarski gol za Gaučose i, kao 18-godišnjak, postao najmlađi strelac Argentine u istoriji nastupa te reprezentacija ne SP.
Od tada ih je postigao još 96 i namestio čak 55 pogodaka na 171. meču za državni tim. U Kataru je postao državni rekorder po broju golova na Svetskim prvenstvima (11), pretekavši Gabrijela Batistutu. Odlično se kotira i u trci za najboljeg golgetera aktulenog SP, jer je ubacio pet lopti u rivalske mreže, kao Francuz Kilijan Mbape, koji će večeras predvoditi napad Trikolora protiv Maroka.Tokom svoje duge sitorije nastupa na Mundijalima, s loptom nepredvidivi i maestralni Mesi već je igrao jedno finale, ali je izgubio taj duel sa Nemačkom u Brazilu 2014. godine.
„Nadam se da će ovog puta biti drugačije. Osećam se sjajno, uživam i veoma sam srećan što mogu da pomognem ekipi da beleži dobre rezultate“, optimista je Mesi, čiji je vrhunac reprezentativne karijere osvajanje šampionata Južne Amerike prošle godine.