Vesti
Sport
„Soko“ Novak Đoković u Dubaiju prvo „leti“ na Zvereva
15.12.2022. 20:00
Izvor: Danas
„Soko“ Novak Đoković u Dubaiju prvo „leti“ na Zvereva
Dobijeni novi detalji egzibicionog turnira, koji se igra od 19. do 24. decembra.
Pre nego što se uputi u Australiju, na turnir iz serije 250 u Adelajdu (3 – 9. januar) i prvi grend slem u 2023. godini – Australijan open (16 – 29. januar), Novak Đoković će igrati u „Svetskoj teniskoj ligi“.
I to kao član ekipe nazvane Sokolovi, gde su zajedno sa srpskim teniserom razvrstani Bugarin Grigor Dimitrov, Beloruskinja Arina Sabalenka i Španjolka Paula Badosa.
Osvajač 21. GS titule startovaće 20. decembra, kada će igrati protiv Rusa Saše Zvereva, dan kasnije rival će mu biti Australijanac Nik Kirjos, dok će 23. decembra na teren protiv Kanađanina Feliksa Ože-Aljasima.
Takmičenje će biti održano u „Koka Kola areni, sa 17.000 mesta, a revijalni mečevi, logično zbog svog kataktera, neće biti bodovani za plasman na WTA i ATP listi.
Teniseri i teniserke biće podeljeni u četiri muško-ženske grupe, igraće se mečevi u singlu i dublu, svako sa svakim na dva dobijena seta, a eventualni treći kao taj-brejk do 10.
Dva najbolja tima sastaće se u finalu 24. decembra, a Đokoviću će ovo biti prvo „reketanje“ posle prošlomesečnog osvajanja Završnog ATP masters turnira u Torinu, na kraju nturbulentne sezone 2022.