Vesti
Sport
Partizan se minutom ćutanja oprostio od Siniše Mihajlovića
17.12.2022. 20:00
Izvor: Politika
Partizan se minutom ćutanja oprostio od Siniše Mihajlovića
Utakmica 14. kola Evrolige između Partizana i Efesa u Štark Areni počela je minutom ćutanja u čast pokojnog Siniše Mihajlovića, a među navijačima crno-belih osvanuo je transparent „Siniša, počivaj u miru”.
„Prerano nas je napustila istinska legenda sporta i veliki šampion”, rekao je oficijalni spiker.Trener Partizana Željko Obradović zahvalio se navijačima i klubu na odavanju počasti legendi srpskog i italijanskog fudbala.
„Moram da se zahvalim Partizanu i svim ljudima koji su bili u hali na minutu ćutanja za Sinišu Mihajlovića. Prelep gest. To je primer ponašanja navijača Partizana. Navijanje je bilo fantastično. Kada sam bio predstavljen na konferenciji za štampu rekao sam da su navijači Partizana jedinstveni i voleo bih da pomognu timu i da nas bodre, da nema razloga da nikoga vređaju i prozivaju. Molim ih i ovog puta, mi smo svi ovde u istom timu, za isti cilj, u teškim i lepšim trenucima uvek svi zajedno. Naravno, sezona je duga, ali ako mi ne pomažemo to nikako ne valja. Molba navijačima, bodrite tim, ostavite sve drugo sa strane”, rekao je Obradović.
Siniša Mihajlović je rođen 1969. godine u Vukovaru, a profesionalnu fudbalsku karijeru počeo je 1988. u Vojvodini. U decembru 1990. kupila ga je Crvena zvezda za milion maraka, što je bio apsolutni rekord u jugoslovenskom fudbalu. U dresu crveno-belih više je igrao po sredini, a tek odlaskom u Romu, leta 1992, počinje da igra na poziciji „levog beka”. Dve godine kasnije je u Sampdoriji, i tu je „libero”. Sledi angažman u Laciju, a kopačke o klin okačio je u Interu.Preminuo je u 54. godini života nakon duge i teške borbe sa leukemijom.
Mihajlović je bio jedan od najvećih fudbalera sa ovih prostora, kao i legenda Partizanovog „večitog rivala”, Crvene zvezde. Ovaj gest kluba iz Humske i njegovih navijača dokaz je da postoje stvari koje su veće od klupskog rivalstva, kao i to da je Siniša Mihajlović čovek koji je ostavio neizbrisiv trag na celokupan srpski sport.