Vesti
Žuta štampa
Snežana Đurišić otkrila tajnu koju godinama nije niko znao - pevačica progovorila o smrti pokojnog muža i svom prezimenu
20.12.2022. 20:00
Izvor: Blic
Snežana Đurišić otkrila tajnu koju godinama nije niko znao - pevačica progovorila o smrti pokojnog muža i svom prezimenu
Pevačica Snežana Đurišić uživa u višegodišnjoj ljubavi sa poznatim ginekologom Vanjom Miloševićem, ali pre njega pevačica je bila u braku sa Slobodanom Gvozdenovićem i to punih 36 godina, a rastavila ih je njegova smrt.
Iako njeno ime svi već dobro znaju, javnost sve ove godine ne zna da se Snežana Đurišić zapravo ne zove tako.
- Iako sam u to vreme već bila popularna pevačica, nisam želela da se razlikujem od ostatka svoje porodice i bez mnogo razmišljanja uzela sam muževljevo prezime. Međutim, publika me je već znala kao Snežanu Đurišić i na estradi se još tako prezivam - rekla je svojevremeno folk diva koja se za Slobodana udala 1977. godine i tada promenila devojačko prezime.
Brak sa bivšim harmonikašem trajao je sve do 2013. godine, kada je Slobodan preminuo. Muzičari iz tog braka imaju ćerku Maju i sina Marka koji su joj u trenucima najveće tuge, kako Snežana kaže, bili ogromna podrška i snaga.
- Surovo je kako je sve ispalo. Dovezao me je do sale gde je trebalo da pevam, još pamtim kako je gledao za mnom. Kao da je znao šta će se desiti. Rekao je: "Javi se" i više ga nisam videla. Da stvar bude još surovija i naša deca su u tom trenutku bila na nekoj svadbi. Samo veče pre tragedije iz čista mira mi je rekao da ako sve ide redom, a trebalo bi, on kao stariji treba prvi da ode s ovog sveta, pa da mu ja obećam da neću prestati da pevam. Sutra uveče ga nije bilo. Sigurna sam da je predosetio šta će se desiti. Deca su mi tada toliko pomogla, da mislim da toga nisu ni svesni. Koliko su u stanju da nam život zaviju u strah i konstantnu brigu, toliko nam kroz ljubav pruže snagu u trenucima najveće slabosti - rekla je Snežana.