Vesti
Sport
"Đoković će biti pod velikim pritiskom u Australiji": Bivši svetski broj jedan najavio kakav doček Novak može da očekuje
24.12.2022. 20:00
Izvor: Novosti
"Đoković će biti pod velikim pritiskom u Australiji": Bivši svetski broj jedan najavio kakav doček Novak može da očekuje
Novak Đoković vraća se kao glavni favorit da pokori mesto sa koga je početkom ove godine deportovan.
Tog mišljenja je bivši broj jedan u dublu, Australijanac Tod Vudbridž. On je u razgovoru za "Telegraf" rekao da je Novak napravio dobar plan za uvodne turnire sezone.
- Dobre vesti su da će igrati na turniru u Adelejdu, tako da će nekoliko nedelja biti u Australiji, pre nego što krene Australijan open. To će mu dati vremena da izbaci iz sebe sav stres i tenziju zbog svega što se dešavalo prošle godine - kaže Vudbridž.
Novak je rešio da u Adelejdu, gde će igrati po prvi put u karijeri, igra i u konkurenciji dublova, kako bi što spremniji stigao na prvi grend slem sezone.
Australijanac smatra da je to dobar potez, ali je i najavio veliki pritisak koji čeka srpskog asa kada dođe u zemlju "kengura".
- Biće svakako pod velikim pritiskom medija, ali sa tim se oduvek nosio dobro. Vraća se u zemlju u kojoj voli da igra. Osvojio je Melburn devet puta. Obožava ovu podlogu, atmosferu. Mislim da će biti silno motivisan da pobedi - dodao je Vudbridž.
Po njemu, važan će taj biti ekstra motiv kod Novaka.
- Pošto mu prošli put nije bilo dozvoljeno da igra, sada će imati zbog toga dodatnu motivaciju. Takođe, Rafa je pobedio kada Novak nije igrao. I to će mu biti u mislima kada bude pokušavao da dostigne taj rekord po broju osvojenih slemova - zaključio je Vudbridž.
Podsetimo, Australijan open je na programu od 16. do 29. januara.