Vesti
Svet
Amerika: Do sada 27 žrtava mećave u Bafalu
26.12.2022. 20:00
Izvor: Politika
Amerika: Do sada 27 žrtava mećave u Bafalu
NjUJORK - Nakon jedne od najgorih oluja u poslednjih pola veka na zapadu američke države Njujork, u okolini grada Bafala prijavljeno je 27 smrtnih slučajeva.
Ukupan broj stradalih u Americi od posledica nevremena koje je pogodilo ovu zemlju za vikend tako je povećan na najmanje 48, preneo je AP.Broj žrtava mogao bi da raste, jer su se tek danas stekli vremenski uslovi da spasilačke službe u punom kapacitetu rade na otkrivanju tela preminulih u smetovima snega i u automobilima na putevima.
Mećava je započela u petak i trajala tokom božićnih praznika, a obilne snežne padavine su bile propraćene izuzetno niskim temperaturama, izvestio je Rojters.
Bafalo se nalazi na obali jezera Iri blizu granice sa Kanadom, a specifična lokalna klima je doprinela tome da posledice vremenskih nepogoda ovde budu gore nego u drugim delovima SAD koje su takođe zahvatile zimske oluje i mećave, prenosi Tanjug.Vremenska prognoza ne obećava ni narednih dana, jer se očekuje da posle današnjeg kratkog zatišja u utorak sneg opet počne da pada.