Vesti
Sport
Grend slem u Melburnu mogu da igraju i zaraženi koronom: Totalno popuštanje mera u Australiji
09.01.2023. 20:00
Izvor: Danas
Grend slem u Melburnu mogu da igraju i zaraženi koronom: Totalno popuštanje mera u Australiji
Nova antikovid politika zemlje domaćina prvog turnira najviše klase u sezoni za 180 stepeni promenila uslove za teniserke i tenisere.
Pre dve godine su mečevi igrani u „balonu“, sa restrikcijama u kretanju van terena i kontaktu sa ljudima, prošle sezone branilac titule Novak Đoković, kao nevakcinisan protiv korona virusa, nije dobio priliku da se bori za 10. titulu, nakon oduzetog medicinskog učešća, a ove sezone i zaraženi kovidom 19 mogu na teren.
„Samo smo hteli pratiti šta se trenutno dešava u zajednici. Otišli smo korak dalje dajući preporuku oko izbegavanja nastupa kada ste bolesni, a naše medicinsko osoblje nastaviće to nadzirati, s igračima pojedinačno.
Jasno smo rekli našim igračima, kao i našem osoblju, ako se neko ne oseća dobro, neka ostane kod kuće. To je normalizovano okruženje za nas i, za razliku od kriketa, potencijalno će biti igrača koji će se takmičiti sa kovidom“, objasnio je novi kurs direktor Australijan opena Kreg Tajli.
Otvoreno prvenstvo Australije počinje 16. januara i završava se 29. januara, a singl titulu brani samo Rafael Nadal, jer se šampionka Ešli Bart u međuvremenu povukla iz tenisa i posvetila privatnom životu.