Vesti
Sport
Košarkaši Partizana iz aviona odmah na parket: Video analiza i trening oporavka pred Baskoniju
12.01.2023. 20:00
Izvor: Danas
Košarkaši Partizana iz aviona odmah na parket: Video analiza i trening oporavka pred Baskoniju
Košarkaši Partizana, odmah po dolasku u prestonicu Srbije, započeli pripreme za sutrašnji meč sa Baskonijom u Beogradskoj areni (20.30) u 19. kolu Evrolige.
Crno-beli su prekinuli niz od četiri evroligaške pobede protiv Makabija u Tel Avivu.
Ostali su tako puleni Željka Obradovića na svega jednoj pobedi u gostima što svakako nije slučajnost, već je odraz i kvalitativnih sposobnosti, pre svega, nosilaca igre.
Odmah po dolaksu u Beograd, košarkaši Partizana započeli su sa pripremama za sutračnji meč sa Baskonijom, koja će biti oslabljena neigranjem najboljeg igrača, sjajnog Markusa Hauarda.
„Napravićemo video analizu i postaviti meč protiv Basknije. Veliki rad u ovakvom ritmu nije moguć, odradićemo trening kao na dan utakmice“, poručio je Željko Obradović u intermecu između dve evroligaške utakmice u okviru duplog ovonedljnog programa.
Baskijci su pretrpeli poraz od Bajerna u Minhenu, a zatim se uputili ka Beogradu. U prvom delu sezone, crno-beli su poraženi posle produžetka.
Ovoga puta njihov „dželat“ Markus Hauard neće biti na parketu zbog bolova u leđima.
„Ništa se previše nije previše promenilo kada je igra Baskonije u pitanju, samo su i oni i mi dosta uigraniji. Odigrali smo dobro u Vitoriji, ali nismo uspeli da pobedimo. Igraju drugačije od Makabija i za to ćemo se spremiti.“
Za razliku od prvog meča, crno-beli će sada moći da računaju na Aleksu Avramovića koji je protiv Makabija odigrao dobar meč, posebno u trećoj deonici.
„Svi smo malo umorni od puta. Pokušaćemo preko treninga da se oporavimo i regenerišemo. Znamo da nas čeka puna dvorana i verujem da će biti sjajna utakmica. Sećamo se kako je bila utakmica protiv njih, Hauard je pogodio sjajnu trojku. Sada da li će on ili neće igrati i niije toliko bitno, na nama je da odigramo što je bolje moguće. Motivacija dodatna nije ni potrebna u Evroligi, svi smo izjednačeni, svako svakoga pobeđuje.“
I Danteu Egzumu je prvi meč, odigran u Vitoriji, još uvek u sećanju. Australijanac je bio solidan protiv Makabija, međtim, ne i dovoljno konstantan, pogotovo u šutu sa distance.
„Ispustili smo utakmicu, mislim da su nam donekle ostali dužni. Igrali smo sinoć protiv Makabija, sada Baskonija, to je realnost košarke. Moramo da zaboravimo poraz i spremamo se za novi izazov.“