Vesti
Svet
Amerika prikupila 510 izveštaja o NLO u 2022.
13.01.2023. 20:00
Izvor: Politika
Amerika prikupila 510 izveštaja o NLO u 2022.
Vašington - SAD su u 2022. prikupile 510 izveštaja o neidentifikovanim letećim objektima (NLO), od kojih su mnogi leteli u osetljivom vojnom vazdušnom prostoru, a pored toga što nema dokaza o vanzemaljcima, oni i dalje predstavljaju pretnju, navodi se u izveštaju Vlade SAD sa kojeg je juče skinuta oznaka tajnosti.
''Susreti sa NLO se dešavaju u ograničenom ili osetljivom vazdušnom prostoru, što povećava zabrinutost za bezbednost letova ili aktivnosti prikupljanja podataka od strane protivnika, saopštila je Kancelarija direktora nacionalne obaveštajne službe u svom izveštaju za 2022.
Prošle godine Pentagon je otvorio Kancelariju za rešavanje anomalija u svim domenima, koja se isključivo fokusirala na primanje i analizu svih izveštaja o neidentifikovanim pojavama, od kojih su mnoge prijavili vojni piloti, a Kancelarija sarađuje sa obaveštajnim agencijama na daljoj proceni tih incidenata, prenosi AP.
AP navodi da je nakon analize utvrđeno da većina izveštaja govori o objektima ''neupadljivih karakteristika'' i da se oni mogu okarakterisati kao sistemi bespilotnih letelica ili objekti nalik balonima.