Vesti
Sport
Toni Đerona: Katar se spremao od avgusta, sa svima možemo da se nosimo
16.01.2023. 20:00
Izvor: Danas
Toni Đerona: Katar se spremao od avgusta, sa svima možemo da se nosimo
Isprsili su se rukometaši Srbije protiv Nemačke, nažalost, to nije bilo dovoljno ni za remi (34:33), ali jeste za nadu u bolje sutra, već protiv Katara u utorak uveče (20.30).
Za nadu da je primarni cilj ostvariv (plasman u četvrtfinale), rukometašima Srbije neophodna je pobeda nad Katarom u poslednjm meču uvodne faze na Svetskom prvenstvu (bodovi se prenose samo protiv reprezentacija koje budu prošle u narednu rundu).
„Teško je izgubiti onakvu utakmicu na samom kraju, ekipa se borila svih 60 minuta. Imali smo svoje prilike iako je Nemačka vodila tokom čitavog susreta. Gledajući video sa sinoćnje utakmice, potvrđujem svoje nezadovoljstvo određenim sudijskim odlukama, ali ta utakmica je za nas već prošlost, već smo fokusirani samo na Katar. Već sinoć smo poslali video snimke narednog protivnika kako bi preusmerili misli sa Nemačke i bili u svojim glavama usredsređeni samo na Katar“, poručio je Toni Đerona.
Selektor Srbije uveren je da njegovi izabranici imaju kvalitet, ali i da će biti pametniji i smireniji u krucijalnim fazama utakmice.
„U drugom poluvremenu smo isto bili u minusu od pet golova koje smo uspeli da povratimo. Našli smo svoju agresivnost u odbrani u poslednjih 15 minuta utakmice. U istom periodu i Cupara se istakao sa nekoliko ključnih odbrana koje su nam mnogo pomogle. To nam je dalo mogućnost da trčimo malo više, ali nam je nedostajalo još barem dva minuta do potpunog preokreta. Uradili smo detaljnu analizu i izvućićemo pouke iz ove utakmice.“
Svestan je španski stručnjak da je Katar kvalitetan i da može iznenaditi evropske reprezentacije.