Vesti
Svet
Borelj: EU je konačno energetski nezavisna od Rusije
22.01.2023. 20:00
Izvor: Politika
Borelj: EU je konačno energetski nezavisna od Rusije
MADRID - Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj je, u danas objavljenom intervjuu za španski list El Diario, izjavio da je EU konačno postala energetski nezavisna od Rusije.
„Za samo nekoliko meseci smo se rešili energetske zavisnosti od Rusije koju smo gradili godinama”, rekao je Borelj, prenosi TAS.Komentarišući rast cena energenata, Borelj je izneo tvrdnju da napeta situacija na tržištu ne može više da se poveže sa ratom u Ukrajini, već da se radi o „strukturalnom problemu” korelacije cena gasa i električne energije.
Visoki predstavnik EU je izrazio nadu da će Evropska komisija doneti mere koje će ublažiti posledice visokih cena energenata, prenosi Tanjug.- Meni se dopada ono što se dopada mom sinu. Ona se pravda non-stop, ona nikog nije prevarila. On je na vreme rekao, to se desilo unutra, saoptio je Ani, njoj se to nije svideo. To je raskid, to nije prevara. Zvezdan nije ušao u rijaliti sa namerom da se zaljubi. Nije imao tu nameru. To mu se desilo. Ana i ja smo plakali zajedno o svakom članku, tada smo bili fantastični sve dok ona nije objavila nešto bez konsultacija. Ja sam zamoljen da je ne pominjem i ja ću to ispoštovati.