Vesti
Politika
Vučić i predsednica Moldavije: Moguća otvorena pitanja biće rešavana dogovorom
15.02.2023. 20:00
Izvor: RTS
Vučić i predsednica Moldavije: Moguća otvorena pitanja biće rešavana dogovorom
Predsednik Aleksandar Vučić i predsednica Moldavije Maja Sandu konstatovali su da su srpski i moldavski narod prijateljski, te su, povodom poslednjih izjava, rekli da će moguća otvorena pitanja biti rešavana dogovorom.
Aleksandar Vučić je razgovarao telefonom sa moldavskom koleginicom Majom Sandu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.Vučić i Sandu su izrazili obostranu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu, kao i interes za razvoj bilateralnih odnosa Srbije i Moldavije na zajedničku korist.
Dvoje sagovornika su konstatovali da su srpski i moldavski narodi prijateljski, te su, povodom poslednjih izjava, rekli da će moguća otvorena pitanja biti rešavana dogovorom.
Vučić je uputio poziv predsednici Moldavije da poseti Srbiju, a Sandu je uputila poziv predsedniku da učestvuje na drugom Samitu Evropske političke zajednice, koji će biti održan u junu u Kišinjevu.
Dvoje sagovornika su, tim povodom, razgovarali o evropskoj budućnosti Srbije i Moldavije.Predsednica Moldavije objavila je na Tviteru da je imala produktivan razgovor sa Vučićem.
"Imala sam produktivan telefonski razgovor sa predsednikom Aleksandrom Vučićem o bezbednosnim aspektima u Moldaviji. Nastavićemo da blisko sarađujemo sa Srbijom kako bismo sprečili pretnje po bezbednost Moldavije", navela je Sandu.Predsednica Sandu je čestitala Srbiji Dan državnosti.
Moldavske vlasti saopštile su ranije da su od ukrajinskih službi dobili informaciju da Rusija uz pomoć državljana Belorusije, Crne Gore i Srbije sprema nerede kako bi srušila režim u toj državi, zbog čega je grupa od 12 navijača Partizana vraćena sa aerodroma u Kišinjevu.
Srbija negira umešanost državljana u moguće nerede i traži dodatne informacije.