Vesti
Sport
Aždaje postale mace: Englezi podbacili u nokaut fazi Lige šampiona
23.02.2023. 20:00
Izvor: novosti.rs
Aždaje postale mace: Englezi podbacili u nokaut fazi Lige šampiona
Engleska liga je najjača u Evropi i svetu. To je mišljenje većine poklonika fudbala, ali snažan demanti stigao je u Ligi šampiona. Nije uspeo Mančester siti da odbrani čast predstavnika sa Ostrva protiv Lajpciga (1:1).
Pre njega, ostala tri tima se, takođe, nisu proslavila u prvim mečevima najelitnijeg klupskog nadmetanja na Starom kontinentu. Blage šamare dobili su Totenhem i Čelsi, od Milana i Borusije Dortmund u porazima (1:0), dok je katastrofu preživeo Liverpul na svom bunjištu od Real Madrida (2:5). Engleske ekipe uglavnom ne štede novac za transfere, ali ta nadmenost im je u nokaut fazi došla glave, pošto nemaju nijedan trijumf, dok su u grupnoj fazi upisali čak 16 pobeda. Takođe, od "građana" se očekivao siguran trijumf, pošto su jedni od glavnih favorita za podizanje trofeja u LŠ. - Zbog čega mislite da Lajpcig nije dobar tim - brecnuo se strateg Sitija Pep Gvardiola na novinare. - Nisu izgubili mnogo mečeva, pobedili su Real Madrid u sjajnoj utakmici. U meču protiv Bajern Minhena, iako su Bavarci bili bolji, Lajpcig je u drugom delu pokazao izvrsnu igru. Poštujem ih, zato što dobro igraju. Zato je Španac, u polušali ili zbilji, najavio novu taktiku kojom će pokušati da sruši protivnika u revanšu 14. marta na "Etihadu". Ono čime je sve iznenadio jeste to da nije napravio nijednu promenu, što je se desilo prvi put još od sezone 2018/2019, kada je učinio Mnčester junajted protiv Juventusa. - Igrali su sa šestoricom igrača napred. Ono što smo imali na terenu, bilo je to što nam je potrebno. Videćemo šta ću pripremati za revanš. Možda ću poludeti, pa izvedem devetoricu napadača - istakao je Pep. Dok je njegov posao na klupi "građana" siguran, u Liverpulu ne miruju. Ubedljiv poraz kod kuće od Real Madrida, navodno je potresao čelnike "redsa" da možda uruče otkaz Jirgenu Klopu. Kako prenose mediji u engleskoj, vodeći kadrovi u klubu kao glavnog krivca za slabe rezultate smatraju harizmatičnog Nemca, a samo je pitanje hoće li se on dobrovoljno povući, ili će morati da mu uručuju otkaz. Ni Grejemu Poteru ne cvetaju ruže u Čelsiju. "Plavci" su u još većem sosu nego Liverpul, a u porazu od Borusije Dortmund ogolili su sve mane tima. "Spiskali" su više od pola milijarde na pojačanja, a Britanac ne može da ih ukomponuje. Iako je dobio podršku vrhuške kluba, pitanje je koliko će gazda Tom Boli imati strpljenja za čoveka čiji tim je pobedio u samo jednoj od prethodnih deset utakmica. Uz to, samo je Real Madrid u jednom meču postigao više golova na tlu Engleske u ovoj godini (pet), nego čitav tim Čelsija (četiri).Engleske ekipe uglavnom ne štede novac za transfere, ali ta nadmenost im je u nokaut fazi došla glave, pošto nemaju nijedan trijumf, dok su u grupnoj fazi upisali čak 16 pobeda.
Takođe, od "građana" se očekivao siguran trijumf, pošto su jedni od glavnih favorita za podizanje trofeja u LŠ.
- Zbog čega mislite da Lajpcig nije dobar tim - brecnuo se strateg Sitija Pep Gvardiola na novinare. - Nisu izgubili mnogo mečeva, pobedili su Real Madrid u sjajnoj utakmici. U meču protiv Bajern Minhena, iako su Bavarci bili bolji, Lajpcig je u drugom delu pokazao izvrsnu igru. Poštujem ih, zato što dobro igraju. Zato je Španac, u polušali ili zbilji, najavio novu taktiku kojom će pokušati da sruši protivnika u revanšu 14. marta na "Etihadu". Ono čime je sve iznenadio jeste to da nije napravio nijednu promenu, što je se desilo prvi put još od sezone 2018/2019, kada je učinio Mnčester junajted protiv Juventusa.
- Igrali su sa šestoricom igrača napred. Ono što smo imali na terenu, bilo je to što nam je potrebno. Videćemo šta ću pripremati za revanš. Možda ću poludeti, pa izvedem devetoricu napadača - istakao je Pep.
Dok je njegov posao na klupi "građana" siguran, u Liverpulu ne miruju. Ubedljiv poraz kod kuće od Real Madrida, navodno je potresao čelnike "redsa" da možda uruče otkaz Jirgenu Klopu. Kako prenose mediji u engleskoj, vodeći kadrovi u klubu kao glavnog krivca za slabe rezultate smatraju harizmatičnog Nemca, a samo je pitanje hoće li se on dobrovoljno povući, ili će morati da mu uručuju otkaz. Ni Grejemu Poteru ne cvetaju ruže u Čelsiju. "Plavci" su u još većem sosu nego Liverpul, a u porazu od Borusije Dortmund ogolili su sve mane tima. "Spiskali" su više od pola milijarde na pojačanja, a Britanac ne može da ih ukomponuje. Iako je dobio podršku vrhuške kluba, pitanje je koliko će gazda Tom Boli imati strpljenja za čoveka čiji tim je pobedio u samo jednoj od prethodnih deset utakmica. Uz to, samo je Real Madrid u jednom meču postigao više golova na tlu Engleske u ovoj godini (pet), nego čitav tim Čelsija (četiri).