Vesti
Sport
Milojević posle trijumfa u Ivanjici: U našem je interesu da tereni budu bolji
25.02.2023. 20:00
Izvor: Danas
Milojević posle trijumfa u Ivanjici: U našem je interesu da tereni budu bolji
Crvena zvzeda je trijumfalno napustila Ivanjicu i golovima Pešića i Mitrovića matirala je Javor u 23. kolu Superlige.
Možda i snažniji utisak od pobede, ostavio je kvalitet terena u Ivanjici.
U dobroj meri dominirala je zemlja u odnosu na travu. Džombi je bilo na sve strane, fudbal se jedva rotirao a neretko je menjao pravac bez obzira na to na koji su način fudbaleri želeli da ga „teraju“.
– Mislim da je u interesu srpskog fudbala da to bude drugačije. Ovo je lep kraj, imaju superligaša, mislim da bi mogli da ponude više da je teren bolji. Nije to samo zbog nas, već i zbog njih, zbog razvoja srpskog fudbala. Ne volim kad u pripremi utakmice moram da razmišljam da li će nam teren omogućiti da radimo nešto što ne radimo. Imamo kvalitet i uz malo sreće mogli smo do još nekog pogotka. Potrebna nam je svaka pobeda, a ova stiže pred večiti derbi. U toj utakmici treba da odigramo na svojih 150 posto mogućnosti, obradujemo sve zvezdaše i zajedno slavimo – poručio je Miloš Milojević, trener Crvene zvezde.
Crveno-belima je meč sa Javorom predstvljao i generalku pred večiti derbi, koji je na programu već u petak.
– Odigrali smo dobar meč na zahtevnom terenu. Svaka čas momcima, nije lako adaptirati se i kontrolisati utakmicu na jednom ovakvom terenu, protiv izuzetno čtvste ekipe. Ostaje žal što nismo postigli neki pogodak iz prekida. Mislim da je odnos bio dobar, kao i motivacija, zasluženo smo slavili.
– Milojević je kraju je pozvao i pristalice Crvene zvezde da popune tribine stadiona „Rajko Mitić“ narednog petka (19.00).
– Bez obzira na uslove i kakav je teren, mi uvek iza nas imamo naše navijače koji to poprave za 20-30 posto. Uvek su nam vetar u leđa i nadam se da će ispuniti Marakanu sledećeg petka – poručio je 41-godišnji stručnjak.