Vesti
Žuta štampa
"Za Severinu se ne isplati raditi, on neće da plati tekst" Pevačica raskrinkala kolege u Hrvatskoj: "Neće ni kafu da časte, nisu darežljivi"
25.02.2023. 20:00
Izvor: Blic
"Za Severinu se ne isplati raditi, on neće da plati tekst" Pevačica raskrinkala kolege u Hrvatskoj: "Neće ni kafu da časte, nisu darežljivi"
Pevačica Alka Vuica napisala je brojne hitove, međutim kako kaže u njenoj karijeri najviše novca joj je donela pesma "Laži me" koja je sasvim slučajno nastala.
- "Laži me" je pesma koja je meni samo došla srećom, nisam bila lenja da ustanem iz kreveta i zapišem je, bilo je negde dva iza ponoći. Mislim da ću uokviriti papir na kojem je zapisana. E sad, nek ostane moja tajna na koga sam mislila kad sam je pisala. Na jednog frajera s kojim sam bila u Ljubljani, puno je lagao, ali moja velika ljubav... "Laži me" je pesma koja je meni kupila život, kupila mi je život pevačice, bila je veliki hit, krenule su tezge. "Laži me" mi je kupila auto, kuću, sve, ta pesma je bila prekretnica - rekla je Alka i otkrila da pojedine njene kolege ne žele da plaćaju tekstove:
- Ovde vam pevači neće ni plaćati, u Srbiji je običaj da plate tekstove. Niko ne plaća, evo pre neki dan je Toni Cetinski objavio: "Ne, ja ne plaćam tekstove". Mislim se pa je l' tebi plaćaju kad ti pevaš? Pesme se nisu naplaćivale, uvek smo živeli od tantijema. Kad radiš za Hrvate, nisu baš darežljivi, neće ti platiti ni kafu - kaže Alka Vuica i dodaje da nije isplativno raditi sa svim pevačima.
- Neki ljudi slabo se i vrte, više se isplati danas pisati za Jacquesa Houdeka ili Vanu, nego recimo, nemam pojma, čak i za Severinu, ako govorimo o tantijemima. Jer neke pesme se ne vrte na radio stanicama, za Masima se recimo isplatilo pisati, znam da mi je Ivan Dečak rekao da je zaradio užasno puno od ''Mali krug velikih ljudi". Nemam takva iskustva i takve izvođače, ili me potkradaju, nemam pojma, ja znam da se šokiram kad vidim da sam za godinu dana zaradila oko 45 evra od "Danas sam luda" Josipe Lisac - rekla je.