Vesti
Sport
Đoković saznao ime rivala na startu turnira u Dubaiju
26.02.2023. 20:00
Izvor: Danas
Đoković saznao ime rivala na startu turnira u Dubaiju
Novak Đoković, posle vezanih trofeja u Australiji i osvojenog prvog grend slema u sezoni, na startu turnira u Dubaiju, imaće malo pozantog protvnika iz Češke.
Žrebom je odlučeno, posle završenih kvalifikacija, da će se Tomaš Mahac nameriti na Novaka Đokovića u prvom kolu turnira u Dubaiju.
U svom 13. nastupu na turniru iz serije 500, Srbin će pokušati da dođe do svog šestog trofeja.
Inače, Čeh je tokom kvalifikacija uspeo da pobedi favorizovanog Martona Fučovića, kao i Matea Arnaldija.
Najbolji plasman u dosadašnjoj karijeri bilo mu je 97. mesto na ATP listi.
U Dohi je izgubio u drugom kolu kvalifikacija od Francuza Mulera.
Ukoliko bude uspešan na startu turnira, koji počinje sutra, 27. februara, Đoković će se nameriti na boljeg iz duela Holanđanina Grikspora (40. na svetu) i Francuza Lestijena (53).
Đoković je sa obojicom igrao po jednom i pobedio ih.
U četvrtfinalu bi mogao da bude viđen klasik, pod uslovom i da Endi Marej bude uspešan do pomenute runde.
Srbin i Škot, inače vršnjaci, nisu igrali međusoban meč još od finala u Dohi 2017, kada je Srbin zabeležio 25. pobedu u 36 mečeva.
Noletov potencijalni rival u meču za finale mogao bi da bude Danil Medvedev koji je prošle nedelje osvojio turnir u Roterdamu, dok je ove nedelje dogurao do finala u Dohi.
Drugi potencijalni rival za polufinale je Borna Ćorić. Biće interesantno ako do tog duela dođe, jer je Hrvat baš u Dubaiju angažovao Janka Tipsarevića za jednog od trenera. Osim toga, Ćorić i Đoković su odlični prijatelji.
Inače, Filip Krajinović na startu Dubaija igra sa Andrejem Rubljovim, koji je jedan od glavnih kandidata za mesto u finalu.
Ukupan nagradni fond na respektabilnom turnir iznosi oko tri miliona dolara.