Vesti
Sport
Đoković o obaranju rekorda: Počastvovan sam i ponosan zbog ovog dostignuća
27.02.2023. 20:00
Izvor: Politika
Đoković o obaranju rekorda: Počastvovan sam i ponosan zbog ovog dostignuća
DUBAI – Najbolji igrač sveta Srbin Novak Đoković izjavio je danas da je počastvovan i ponosan što je oborio rekord legendarne Nemice Štefi Graf po broju nedelja u vrhu svetskog tenisa.
Đoković je danas započeo 378. nedelju na prvom mestu ATP liste. Srpski teniser je rekord po broju nedelja kao broj jedan na ATP listi oborio u martu 2021. godine kada je nadmašio Švajcarca Rodžera Federera, a danas je postao i apsolutni rekorder.„Pozdrav teniski fanovi širom sveta, želim da vam zahvalim na velikoj podršci tokom svih ovih godina, na velikoj snazi i ljubavi koju ste mi pružali tokom godinama da uspem da ostvarim neka neverovatna dostignuća tokom moje karijere. Poslednje u nizu je obaranje rekorda sa 378 nedelja na prvom mestu, čime sam pretekao jednu Štefi Graf, jednu od najvećih ikada u tenisu, računajući i mušku i žensku konkurenciju”, napisao je Đoković na svom instagram nalogu.
Đoković se trenutno nalazi u Dubaiju gde će igrati na turniru u ovom gradu.
„Počastvovan sam, ekstremno sam ponosan zbog ovog dostignuća. Želim da iskoristim ovu priliku da podelim sa vama radost i zahvalnost za sve što ste mi pružali tokom godina. Vidimo se na terenu”, poručio je Đoković, prenosi Tanjug.Srpski teniser će sutra u prvom kolu turnira u Dubaiju igrati protiv Čeha Tomasa Mahača.