Vesti
Žuta štampa
Pesma za Evroviziju 2023: Ovo su favoriti prema anketama
01.03.2023. 20:00
Izvor: Danas
Pesma za Evroviziju 2023: Ovo su favoriti prema anketama
Večeras počinje Pesma za Evroviziju, muzičko takmičenje na kome će biti izabran predstavnik Srbije na predstojećoj Evroviziji u Liverpulu.
Danas je na redu prvo polufinale, u kojem ćemo čuti pesme prvih 16 izvođača, a sutra, 2. marta, održava se drugo polufinale, u kojem ćemo gledati nastupe preostalih 16 takmičara. Veliko finale zakazano je za subotu (4. mart).
Takmiče se 32 pesme
O pobedniku odlučuju glasovi publike i stručnog žirija. Sve pesme su pre tri nedelje objavljene na službenom YouTube kanalu izbora „RTS Pesma Evrovizije“, a neke od njih su već sakupile zavidan broj pregleda na YouTube-u.
Pesma „Rumba“ koju izvodi Zejna pregledana je 1,7 miliona puta za tri nedelje, a Princ i njegova pesma „Cvet sa Istoka“ imaju 1,3 miliona pregleda u istom periodu.
Pesma grupe Hurricane ima 772 hiljada pregleda, Savo Perović sa svojom pesmom „Presidente“ ima 556 hiljada pregleda, a pesma „Samo mi se spava“ Lukea Blacka preslušana je 334 hiljade puta na YouTube-u.
Po anketama vodi Luke Black
Na sajtu eurovisionworld.com objavljena je anketa koja fanovima ovog muzičkog takmičenja pruža mogućnost da glasaju za svoje favorite na srpskom izboru. S velikom prednošću u toj anketi vodi Luke Black s pesmom „Samo mi se spava“. On je dobio čak 40 odsto glasova.
Druge su devojke iz grupe Hurricane s pesmom „Zumi zimi zami“, koja ima 15 odsto glasova. U top pet u anketi ušli su još i Filip Baloš s pesmom „Novi plan drugi san“, Zejna s pesmom „Rumba“ i Savo Perović s pesmom „Presidente“.
Srbija je inače trenutno 14. na kladionicama, iako još uvek nije izabran predstavnik naše zemlje za Evroviziju.