Vesti
Sport
Novak Đoković u polufinalu turnira u Dubaiju
02.03.2023. 20:00
Izvor: Danas
Novak Đoković u polufinalu turnira u Dubaiju
Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Dubaiju, jer je u meču 3. kola pobedio Huberta Hurkača sa 6:3, 7:5.
U njihovom petom međusobnom duelu Đoković je došao i do petog trijumfa nad 11. igračem na ATP listi posle još jedne odlične partije, u kojoj je pokazao da se njegova forma bitno popravlja kako turnir odmiče.
Srpski teniser je u prvom setu napravio brejk u četvrtom gemu, a potom tu prednost sačuvao do kraja.
U drugom setu oba igrača odličnim servisima nisu pružala šansu rivalu da dođe do brejka, ali je Đoković konačno u 11. gemu uspeo da uzme servis protivniku, a odmah potom i da dođe do trijumfa.
Srpski teniser se u polufinalu sastaje sa boljim iz duela u kojem igraju Rus Danil Medvedev i Borna Ćorić iz Hrvatske, a ovaj meč bi trebalo da počne oko 16.00 sati po srpskom vremenu.
U drugom polufinalu igraće Nemac Aleksander Zverev i Andrej Rubljev iz Rusije, koji je prošle godine osvojio trofej u Dubaiju.
Đoković je prošle godine eliminisan u četvrtfinalu takmičenja u Dubaiju, tako da je današnjim plasmanom u polufinale zaradio bodove koji će ga učvrstiti na prvom mestu na ATP liste.