Vesti
Žuta štampa
Da li nas očekuju iznenađenja: Drugo polufinale "Pesme za Evroviziju" se krčka: Evo šta kažu kladionice
02.03.2023. 20:00
Izvor: Blic
Da li nas očekuju iznenađenja: Drugo polufinale "Pesme za Evroviziju" se krčka: Evo šta kažu kladionice
U prvoj polufinalnoj večeri "Pesme za Evroviziju" ispali su takmičari od kojih se najviše očekivalo, pa se postavlja pitanje da li će se sličan ishod dogoditi i večeras.
Kao i prve večeri i među drugih 16 takmičara koji se bore za plasman u finale, imamo nekoliko zvučnih imena, koja po kladionicama važe za jedne od favorita pobednika takmičenja.
Zejna Murkić nalazi se prva na listi jedne kladionice, kao najveći favorit, sa "sigurnom" kvotom 2.60, a odmah iza nje su mlađe Uraganke sa kvotom 3.00. U kladioničarskom žargonu, ovaj par bi se mogao protumačiti kao meč između Real Madrida i Barselone, što znači da je teško odlučiti koji bi bio krajnji ishod duela.
I Zejna i grupa mladih devojaka su najavile energične nastupe jer su im i pesme u bržem ritmu, a videćemo već kako će to izgledati na bini na Košutnjaku.
Među favoritima je i Jovan Živadinović Džipsi, koji je treći na listi sa kvotom 4, a duplo veću ima Ivona Pantelić.
Jedan od kojih se mnogo očekuje je i mladi izvođač Filarri, koji pleni publiku ekscentričnim izgledom, a iako je kvota na njega 41, prethodno veče nam je dokazalo da se ne treba u potpunosti oslanjati na kvote. Takođe je kvota 41 na Anđelu, koja nastupa sa pesmom "Loše procene".
Novosadska muzička grupa Frajle, dugo je na sceni i poznata je javnosti, ali kladionice joj ne daju dobar plasman. Za pevačice kažu da je kvota 81, što znači da bi stvarno bilo pravo čudo kada bi nas one predstavljale u Liverpulu.
Potpuni autsajderi su Nadija, Eegor, Gift, Milan Bujaković, Duo Grand, Doris Milošević, Igor Vins i Bane Lalić, a na pretposlednjem mestu je Jelena Vlahović sa kvotom 150.
Inače, na evropskim kladionicama kvota na pobedu Srbije na Evroviziji ide čak do 75, i nalazimo se na 13. mestu, dok su ispred nas Švedska, Ukrajina, Finska, Engleska i drugi.
Iznenađenja je bilo i prvoj polufinalnoj večeri ali samo njih osmoro je prošlo u finale.