Vesti
Žuta štampa
Pripreme za Liverpul počele, Luk Blek: Više se saosećam sa pesmom kad je na srpskom
05.03.2023. 20:00
Izvor: Danas
Pripreme za Liverpul počele, Luk Blek: Više se saosećam sa pesmom kad je na srpskom
Pesma „Samo mi se spava“ opisuje mantru ljudi koji zatvaraju oči pred problemima i ne pokušavaju da ih reše, objašnjava pobednik sinoćne Pesme za Evroviziju Luk Blek, gostujući na RTS-u.
On je dodao da već počinje da se priprema za nastup u Liverpulu.
Uprkos tome što je pobedio sa pesmom Samo mi se spava, Luka Ivanović kaže da noćas posle pobede nije mogao da zaspi.
„I dalje nisam siguran da li sanjam ili sam se probudio“, rekao je u Jutarnjem programu RTS-a pobednik sinoć održane Pesme za Evroviziju Luk Blek.
„Mnogo sam srećan zbog svega. Nisam imao puno vremena da procesuiram sve. I dalje nisam svestan svega i ne mogu da dam neku normalnu reakciju. Delujem možda ravnodušno, ali mi se zapravo ostvario jedan veliki san“, priznaje Blek.
Pred finale odlučio je da se opusti i da na najbolji način koji ume iskoristi tri minuta na velikoj sceni.
„Mislim da je to bila prava formula. Gledao sam nastup posle i mnogo mi se više sviđa nego onaj u prvom polufinalu. Zapamtiću da samo treba da se opustim“, ističe mladi pevač.
Skromno kaže i da nije razmišljao o plasmanu i eventualnoj pobedi, da mu je bila čast što se našao u finalu i da je to za njega već bila pobeda.
Pobednik Pesme za Evroviziju, piše RTS, neće se mnogo odmarati.
„Pripreme kreću odmah. Što da ne? Ja sam već smislio kako bi to izgledalo“, naveo je Blek.
Objašnjavajući poruku pesme, Luka kaže da ona govori o ljudima koji zatvaraju oči pred problemima.
„Pesma govori ljudima da treba da se probude jer zlo raste kada držimo oči zatvorene. Samo kad se probudimo možemo da ih pobedimo“, istakao je Blek i dodao da je pesma prvobitno napisana na engleskom, ali sam on delimično preveo na srpski za potrebe Pesme za Evroviziju.
„Meni se strašno sviđa to što sam dodao srpski jezik. Dalo je neku drugu notu i ozbiljnost. Možda se i više saosećam sa pesmom kad je na srpskom“, kaže Luk Blek.