Vesti
Sport
Lajović igrao protiv nevakcinisanog Amerikanca
07.03.2023. 20:00
Izvor: Politika
Lajović igrao protiv nevakcinisanog Amerikanca
Srbija je ostala bez još jednog predstavnika u Indijan Velsu jer je Dušan Lajović predao meč u prvom kolu kvalifikacija protiv Tenisa Sandrgena, američkog tenisera, koji turnir igra nevakcinisan. Dok Novak Đoković nije mogao da uđe u Sjedinjene države jer je nevakcinisani stranac, Amerikanac je mogao da putuje i potom isto tako bez vakcine uđe u zemlju.
Posle vesti da Novak neće igrati na Indijan Velsu jer nije dobio izuzeće za koje je uputio molbu, Srbija je ostala i bez još jednog muškog predstavnika jer Dušan Lajović nije izdržao meč protiv Tenisa Sandrgena.Srpski teniser izgubio je prvi set rezultatom 6:2, a potom je pri vođstvu za Amerikanca u drugom setu 4:1 morao da preda meč. Iako je Sandrgen trenutno 224. teniser sveta Lajović je imao prilično težak zadatak, pogotovo kada se uzme u obzir da je očigledno povređen.
Posle pojavljivanja američkog tenisera na terenu navijači Novaka Đokovića podigli su buru jer je Sandrgen ranije bio jedan od kolega koji se zalagao za ulazak srpskog asa u Sjedinjene države. Amerikanac je takođe nevakcinisan, ali prema zakonu on može da igra u Americi jer je iz te zemlje, što je i sam Tenis komentarisao da je besmisleno.
Jasno je da Novak ima podršku Sandrgena, ali ona ni ovoga puta nije pomogla kao ni podrška direktora turnira u Indijan Velsu i Majamiju, Tomija Hasa i Džejmsa Blejka. Međutim, Amerikanci su još jednom pokazao koliko su pravila koja će biti ukinuta 11. maja besmislena.Jedna grupa nevakcinisanih može da uđe u Ameriku samo zato što je te nacionalne pripadnosti, dok druga grupa nevakcinisanih ne može jer nije iz te zemlje.
Loše vesti o Lajovićevoj povredi uspela je da zamaskira Olga Danilović koja je u prvom kolu kvalifikacija napravila sjajan podvig i savladala Viktoriju Golubić, švajcarsku teniserku, rezultatom 7:5, 1:6, 6;4. U drugom kolu kvalifikacija Olga će igrati protiv Kaje Juvan.
Kako trenutno stoje stvari, Srbija će na Mastersu u Indijan Velsu imati trojicu predstavnika odnosno Miomira Kecmanovića, koji je slobodan u prvom kolu, Filipa Krajinovića koji igra protiv Mekenzija Mekdonalda kao i Lasla Đerea koji počinje od duela protiv Oskara Otea, prenosi Sputnjik.