Vesti
Svet
Šef Vagnera: Rusi blizu centra Bahmuta
11.03.2023. 20:00
Izvor: Danas
Šef Vagnera: Rusi blizu centra Bahmuta
Rusi se trenutno nalze samo nešto malo više od jednog kilometra od centra Bahmuta, rekao je danas šef paravojne grupe Vagner Jevgenij Prigožin govoreći o istočnom ukrajinskom gradu koji ruske trupe pokušavaju da zauzmu od letos.
„Eno je zgrada gradske uprave, administrativni centar grada“, rekao je Prigožin pokazujući prstom sa ruskih položaja i dodao da je to udaljeno oko kilometar i dvesta metara, prenela je njegova pres služba Konkord.
On je rekao da su borbe u toku. Kako navodi Frans pres njegove reči nisu mogle odmah da se provere iz nezavisnih izvora.„Najvažnije je dobiti dobru količinu oružja i napredovati“, rekao je Prigožin koji je u otvorenom sukobu sa ruskom vojnom hijerarhijom posebno oko dobijanja više municije za koju je rekao da je neophodna za nastavak napada na Bahmut.
Prigožinovi ljudi su u prvoj liniji u borbi za Bahmut u kojoj su obe strane pretrpele velike gubitke.
Rusi poslednjih nedelja pokušavaju da opkole taj grad i uspeli su da prekinu više važnih ruta snabdevanja ukrajinskh vojnika.
Iako posmatrači sumnjaju u strateški značaj Bahmuta, sama borba, najduža za jedan grad od početka ruske ofanzive pre više od godinu dana, ima simbolični značaj kako za Kijev tako i za Moskvu, koja hoće da markira pobedu posle više poraza.