Vesti
Žuta štampa
Zdravko Čolić “zapalio” Zadar, žene mu na binu bacale cveće i grudnjake
12.03.2023. 20:00
Izvor: vesti-online.com
Zdravko Čolić “zapalio” Zadar, žene mu na binu bacale cveće i grudnjake
Upravo kao što je i najavio uoči koncerta, Zdravko Čolić sinoć je zaista “zapalio” Zadar. U potpuno rasprodatoj najvećoj zadarskoj sportskoj dvorani, duže od tri sata trajalo je njegovo muzičko putovanje na kojem je izveo čak 46 pesama iz svoje bogate karijere.
Bio je to Čolićev najduži koncert koji pamti jer mu publika, skandiranjem i ovacijama, doslovno nije dopustila da siđe sa bine. Dobijao je legendarni Čola ruže i mnogo drugo cveće iz prvih redova, a kad mu je u jednom trenutku doleteo grudnjak u glavu od jedne vatrene gospođe morao nakratko da prestane sa pesmom – zbog smeha.Ništa to ne treba da čudi, s obzirom da je odavno poznat kao veliki ljubimac žena, Čola je baš povodom Dana žena najavio i otpevao ovaj koncert. Majke, ćerke, bake; videlo se u publici po čak tri porodične generacije kako uživaju u vanvremenskim hitovima svog idola, a posebno je dirljiva bila atmosfera tokom izvođenja balada poput “Jedna zima s Kristinom” i “Svadbarskim sokakom” kad su mnoge Čoline obožavateljke i zaplakale.Ovim rasprodatim koncertom, muški seks simbol nekadašnje Jugoslavije vratio se u Zadar posle dugih devet godina, a ako je suditi po doživljenoj atmosferi, trebalo je da se vrati mnogo, mnogo ranije.– Ne osećate teret ni godina ni kostiju ni mišića kad su ispred vas hiljade ljudi stopljeni s vama, u istoj vibraciji. Ne verujem da postoji ijedan posao ili poziv u životu koji toliko deluje kao eliksir mladosti kao što je pevanje pred publikom – istakao je Čolić uoči koncerta, a kad se završila čarobna zadarska noć čuvenom pesmom “Ti si mi u krvi”, vidno pod utiskom, legendarni pevač kratko je izjavio:
– Čast, poverenje i ljubav koju sam večeras doživeo od zadarske publike, ta njihova vesela, ozarena lica, kao i nepresušna energija nikad neće izbledeti iz albuma mojih najdražih životnih uspomena.