Vesti
Svet
Peskov: Putin uvek ima pri ruci ruski sladoled za predsednika Sija
20.03.2023. 20:00
Izvor: RTV
Peskov: Putin uvek ima pri ruci ruski sladoled za predsednika Sija
MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin uvek ima pri ruci ruski sladoled za svog gosta, kineskog predsednika Si Đinpinga, izjavio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
"Svakako. Sladoled je uvek spreman. Si ga voli", odgovorio je Peskov na pitanje novinara da li ce se kineski lider u Moskvi počastiti ruskim sladoledom, prenosi TAS S.Govoreći o meniju za predstojeću državnu večeru, koja ce biti održana sutra uveče u Palati Faceta, portparol Kremlja je obećao "tradicionalnu rusku kuhinju" i dodao da je spreman i poseban kulturni program, ne ulazeći u detalje.
Pre nekoliko godina, na Istočnom ekonomskom forumu, kineski biznismeni su Putinu rekli da je ruski sladoled pravi hit u njihovoj zemlji, a prilikom naredne posete Pekingu 2016. godine, Putin je Siju doneo sladoled na poklon."Kremlj je potpuno miran povodom neprijateljskih manifestacija protiv ruskog predsednika Vladimira Putina kao što je izdavanje naloga za njegovo hapšenje od strane Međunarodnog krivičnog suda (MKS)", izjavio je danas pres-sekretar šefa ruske države Dmitrij Peskov.
"Mi ovo prihvatamo opušteno. Sve pažljivo pratimo i nastavljamo da radimo. Predsednik nastavlja da radi", rekao je Peskov novinarima, odgovarajuci na pitanje kako je predsednik Rusije reagovao na odluku MKS, prenosi Interfaks.
Peskov je rekao da je mnogo, kako je naveo, "otvorenih neprijateljskih manifestacija protiv Rusije i njenog predsednika u svetu" i da, "ako se svaka od njih uzme k srcu, ništa dobro nece biti od toga.
Pretpretresno vece MKS izdalo je naloge za hapšenje ruskog predsednika Putina i ombudsmana za decu Marije Lvove-Belove, a kako je saopšteno, odluka je doneta u okviru istrage slučaja o nezakonitoj deportaciji dece iz delova Ukrajine koje je okupirala Rusija.
Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da odluke Međunarodnog suda u Hagu nemaju pravnu snagu za Rusiju.