Vesti
Sport
Novak Đoković poslao poruku Americi: Ne kajem se
21.03.2023. 20:00
Izvor: Politika
Novak Đoković poslao poruku Americi: Ne kajem se
Novak Đoković rekao je u intervjuu za Si-En-En da mu je žao što nije igrao na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, ali da se ne kaje što nije promenio svoju odluku o vakcinaciji zbog koje mu nije dozvoljen ulazak u Sjedinjene Američke Države.
Posle osvajanja Australijan opena Novak Đoković igrao je na turniru u Dubaiju, ali nije mogao da putuje u Ameriku gde je i zabranjen ulazak nevakcinisanim strancima.
„Ne kajem se. U životu sam naučio da kajanje samo može da vam škodi, da vas natera da živite u prošlosti, a ja to ne želim. Ne želim ni da živim previše u budućnosti. Želim da budem u sadašnjem trenutku koliko je to moguće, ali i da razmišljam o budućnosti, da stvorim bolju budućnost. Čestitam Alkarasu. Apsolutno je zaslužio da se vrati na mesto broj 1“, rekao je Novak.
Srpski teniser istakao je da mu je žao što nije mogao da se takmiči na turnirima koje je osvajao po pet (Indijan Vels) i šest puta ( Majami), ali da se nada da će se pravila za ulazak u SAD promeniti do US Opena.
„Šteta je što nisam mogao da igram u Indijan Velsu i Majamiju, volim te turnire. Imao sam mnogo uspeha tamo, ali doneo sam svesnu odluku i znao sam da postoji rizik da ne idem tamo – trenutno je takvo stanje, nadam se da će se kasnije ove godine promeniti, za US open. To je za mene najvažniji turnir na američkom tlu“, istakao je Đoković.
Srpski as podvukao je da su mu Grend slemovi primarni cilj, a na US Open posebno bi voleo da ode zbog publike jer je kako kaže uživao kada je 2021. godina igrao finale protiv Danila Medvedeva. Iako je izgubio od Rusa Novak i danas pamti fantastičnu atmosferu sa tog meča.
„Zaista želim da budem u Njujorku. Kada sam 2021. godine izgubio od Medvedeva u finalu, doživeo sam jedan od najboljih momenata sa tamošnjom publikom, osvojio sam US open triput i igrao još mnogo finala… Iako sam izgubio taj duel od Medvedeva, dobio sam ljubav i poštovanje publike, želim da se vratim i da se opet povežem s njima. Tome se radujem i nadam se da će desiti“, zaključio je srpski as.
Novak se na teren vraća u aprilu kada će najpre igrati na Mastersu u Monte Karlu, a potom se seli u Banjaluku gde se održava „Srpska open“.